Ingrediente
- gogosari
- otet
- piper boabe
- coriandru boabe
- sare neiodata
- miere
- frunze de telina
- boabe de mustar(optional)
- Veti vedea mai jos , de ce nu vi-am dat si cantitatile....
Mod de preparare
Spalam bine gogosarii, ii stergem si ii taiem in 4 sau in 6 depinde cat sunt de mari. Ii asezam in borcane peste cateva frunzulite de telina.
Acoperim cu apa toti gogosarii, apoi rasturnam apa intr-o oala si o masuram. Jumatate din cantitatea de apa o aruncam si completam cu otet de 9 grade C. Dam apa si otetul in clocot cu alte frunze de telina,piper boabe, boabe de mustar, coriandru boabe si 50 g sare la 1 l lichid.
Lasam sa dea un clocot , dupa care stingem focul si adaugam mierea( o lingura la 1 l lichid), amestecam si turnam lichidul peste gogosari.
Punem capacele la borcane , le lasam sa se raceasca pe masa din bucatarie si cand sunt reci, dam borcanele la rece , in camara(pivnita). Mie imi plac acesti gogosari iarna ca salata linga carnati proaspat prajiti si un piure de cartofi pentru ca nu sunt atat de dulci ....
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet, cu coriandru" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|