Gogosari in otet cu prune si conopida

Postat de mihaelar63 in Muraturi
28 Noi 2011 | 8553 vizualizari
Gogosari in otet cu prune si conopida

Candva intr-o anume toamna ,vecina mea Kati -unguroaica mi-a impartasit aceasta reteta .Eu avida de combinatii interesante am prestat reteta cu avant pioneresc !! Timpul a trecut si interesul meu pentru borcanul respectiv a scazut . Toamna aceasta mi-am zis , hai sa-l deschid . Surpriza a fost de proportii asa gogosari deliciosi nu am mancat niciodata , iar prunele .... prea bune , conopida ..... Am pus muratura intr-o strachina, bineinteles verde , sa o lovesc la corazon pe tanti Kati , si am i-am sunat la usa . Am rugat-o sa-mi reaminteasca reteta doar din 2007 trecuse ceva timp iar eu nu am tinere de minte . P.s. Aceasta este povestea gogosarului unguresc cu prune . Cred ca este bun de mancat si mai repede de 4 ani [ hi-hi]. Mi se pare incredibil ca sunt gustosi si comestibili dupa atata timp tinand cont ca nu am folosit conservant .

Ingrediente

  • Gogosari mari si sanatosi
  • Prune mici  bistrite [ care se desfac usor de pe sambure ]
  • conopida
  • Pt 1 l zeama
  • -2 parti apa
  • -1 parte otet de 9 grade
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri sare mare neiodata
  • +
  • 2 frunze dafin
  • 4 frunze visin
  • 1lingura piper negru boabe
  • 1 lingurita seminte mustar

Mod de preparare

Puneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin .

 Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi.

 In zeama fierbinte  opariti buchetele mici de conopida  si gogosarii .

Spalati prunele .

Fiecare gogosar se umple cu un buchetel de conopida si prune cate incap.

Se cladesc gogosarii intr-un borcan curat  de 3 l. Se toarna zeama iar  deasupra se pun frunzulite de visin .Infiletati capacul si dunstuiti 5 min intr-o oala cu apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet cu prune si conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosari marinati, cu prune si conopida

Postat de mihaelar63

Gogosari marinati, cu prune si conopida

 Conopida se spala si se desface buchetele . Lasati conopida in apa rece  cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore . Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2011, 08:07
interesant bine de stiut pentru la anul
la 28.11.2011, 08:30
tre sa fie super bun si vb aia ca la vin cu cat mai vechi cu atat mai bun
la 28.11.2011, 08:32
interesant
la 28.11.2011, 10:05
bun bun
la 28.11.2011, 10:55
minunata reteta!!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking