Gogosari in otet cu prune si conopida

Postat de mihaelar63 in Muraturi
28 Noi 2011 | 8571 vizualizari
Gogosari in otet cu prune si conopida

Candva intr-o anume toamna ,vecina mea Kati -unguroaica mi-a impartasit aceasta reteta .Eu avida de combinatii interesante am prestat reteta cu avant pioneresc !! Timpul a trecut si interesul meu pentru borcanul respectiv a scazut . Toamna aceasta mi-am zis , hai sa-l deschid . Surpriza a fost de proportii asa gogosari deliciosi nu am mancat niciodata , iar prunele .... prea bune , conopida ..... Am pus muratura intr-o strachina, bineinteles verde , sa o lovesc la corazon pe tanti Kati , si am i-am sunat la usa . Am rugat-o sa-mi reaminteasca reteta doar din 2007 trecuse ceva timp iar eu nu am tinere de minte . P.s. Aceasta este povestea gogosarului unguresc cu prune . Cred ca este bun de mancat si mai repede de 4 ani [ hi-hi]. Mi se pare incredibil ca sunt gustosi si comestibili dupa atata timp tinand cont ca nu am folosit conservant .

Ingrediente

  • Gogosari mari si sanatosi
  • Prune mici  bistrite [ care se desfac usor de pe sambure ]
  • conopida
  • Pt 1 l zeama
  • -2 parti apa
  • -1 parte otet de 9 grade
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri sare mare neiodata
  • +
  • 2 frunze dafin
  • 4 frunze visin
  • 1lingura piper negru boabe
  • 1 lingurita seminte mustar

Mod de preparare

Puneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin .

 Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi.

 In zeama fierbinte  opariti buchetele mici de conopida  si gogosarii .

Spalati prunele .

Fiecare gogosar se umple cu un buchetel de conopida si prune cate incap.

Se cladesc gogosarii intr-un borcan curat  de 3 l. Se toarna zeama iar  deasupra se pun frunzulite de visin .Infiletati capacul si dunstuiti 5 min intr-o oala cu apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet cu prune si conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosari marinati, cu prune si conopida

Postat de mihaelar63

Gogosari marinati, cu prune si conopida

 Conopida se spala si se desface buchetele . Lasati conopida in apa rece  cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore . Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2011, 08:07
interesant bine de stiut pentru la anul
la 28.11.2011, 08:30
tre sa fie super bun si vb aia ca la vin cu cat mai vechi cu atat mai bun
la 28.11.2011, 08:32
interesant
la 28.11.2011, 10:05
bun bun
la 28.11.2011, 10:55
minunata reteta!!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking