Gogosari marinati, umpluti cu struguri

Postat de lia in Conserve
15 Oct 2010 | 10968 vizualizari
Gogosari marinati, umpluti cu struguri

Este o muratura fina, delicioasa, aspectuoasa, o pregatesc cu drag in fiecare an, pentru familia mea si este nelipsita de pe masa sarbatorilor de iarna.

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 10L.
  • 2 kg gogosari mari
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina telina cu tot cu Frunze
  • 1,5 kg struguri albi cu boabe mari
  • Solutia:
  • 3 l apa plata
  • 1,25l otet
  • 650g miere de albine
  • 625ml ulei
  • 2 linguri cu varf sare grunjoasa
  • 1 lingura boabe de piper
  • Foi de dafin

Mod de preparare

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.

Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de struguri.Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din Frunze de telina sau cate o rondea de morcov/telina, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.

Asezam gogosarii in borcanul dinnaite spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam.

Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari.

Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru cel putin 2-3 zile.  Etichetam borcanul si-l depozitam in camara.

Pofta -buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati, umpluti cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fasole verde la borcan

Postat de merisor67

Fasole verde la borcan

Punem un vas cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se dizolvă. Curățăm fasolea verde de capete, o rupem în...

Citeste continuarea

Rosii deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

Postat de licurici_lra

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

Rosiile se taie pe jumatate si se scot semintele (se strange de ele pana ies semintele). Se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Am folosit 2 tavi. Se presara peste ele sare grunjoasa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2010, 13:28
ce de bunaciuni ai facut Lia................
la 15.10.2010, 13:29
Ce reteta ingenioasa,nu am pus asa niciodata gogosarii
la 15.10.2010, 13:54
la 15.10.2010, 14:18
ce fain arata am intrat la tine si am observat ca ai pus ceva pe iarna nu te-ai jucat
la 15.10.2010, 14:28
mediato

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking