Gogosele de dovlecel cu branza

Postat de Iuliaj in Dulciuri
11 Iul 2014 | 7479 vizualizari
Gogosele de dovlecel cu branza

Este timpul dovlecelului asa ca am pregatit cateva "nebunii culinare" cu aceasta leguma :). Astazi impartasesc cu voi aceste minunate gogosele. Sunt atat de bune si foarte simplu de preparat. Se pot servi alaturi de smantana si dulceata ( precum papanasii), simple sau cu piure de mere, cum am preferat eu. Care este preparatul vostru cu dovlecel preferat?

Ingrediente

  • 300 g dovlecel ras si scurs
  • 300 g crema de branza
  • 150 g zahar
  • 100 g gris
  • 150 g pesmet
  • 2 oua
  • o budinca vanilie
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Dovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem la scurs intr-o sita. Il lasa 15 minute apoi il punem intr-un bol. Peste el adaugam ouale si zaharul.

Amestecam grisul cu pesmetul si budinca de vanilie si punem amestecul peste compozitia de ou si dovlecel.

Omogenizam compozitia si o lasam sa stea 10 miunute pentru ca grisul si pesmetul sa absoarba lichidul lasat de dovlecel.

Intr-o tigaie incingem uleiul. Cu o lingura luam din compozitia de dovlecel si o punem in tigaie in uleiul incins dandu-i forma rotunda.

Prajim cateva minute gogoselele pe ambele parti (pana devin aurii) si le scoatem pe un platou peste care am pus servetele de bucatarie.

Servim caldute cu piure de mere si pudrate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de dovlecel cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri Bratislava

Postat de privatelaura

Cornuri Bratislava

Eu am folosit masina de framantat. Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul. In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1...

Citeste continuarea

Gogosele

Postat de Corina33

Gogosele

Faina se amesteca cu praful de sare, coaja de lamaie si cu drojdia. In laptele caldut se topeste untul, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna amestecul peste faina si impreuna cu oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2014, 12:31
yammy!
la 11.07.2014, 12:33
tare bine arata!
la 11.07.2014, 13:02
o bunatate!
la 11.07.2014, 13:07
la 11.07.2014, 13:13
Interesanta reteta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking