Gogosele fitoase

Postat de lia in Prajituri
11 Apr 2010 | 5752 vizualizari
Gogosele fitoase

Pufoase si dulci, potrivite pentru orice zi din saptamana.

Ingrediente

  • 500 gr faina alba de grau
  • 100gr iaurt 
  • 150 gr lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Ulei de palmier pt prajit
  • Sos de ciocolata

Mod de preparare

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.

Se intinde coca pe masa de lucru si se decupeaza diferite forme. Dupa ce am terminat de dat formele , punem intro tigaie ulei de palmier si cand este bine incins, incepem sa coacem gogoselele. Le punem la prajit in ordinea in care le-am decupat (primele formatate vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.

Se scot pe un servet de hartie , le lasam putin dupa care trecem fiecare gogosica prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat , sau nu, depinde cum dorim sa le servim, eu le servesc si cu sosuri de fructe sau de ciocolata si in acest caz nu le pudrez cu zahar.

Procedam la fel cu toate gogoselele pana le terminam de prajit.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele fitoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura marmorata cu visine din dulceata

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura marmorata cu visine din dulceata

Cum preparam blatul: Cernem faina impreuna cu praful de copt. Frecam spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand ouale, 150 ml. lapte si dupa ce s-a topit tot zaharul,...

Citeste continuarea

Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

Postat de CulinaryRainbow

Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

   Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2010, 13:09
frumoase foc!
la 11.04.2010, 14:10
de mult nu am mai mancat o gogosica...sper sa ma lasi sa iau una de la tine
la 11.04.2010, 22:52
super bune ne primesti si pe noi?
la 12.04.2010, 08:49
Dragele mele, va primesc cu bratele deschise sa serviti
la 16.04.2010, 22:20
Super gogosele ! O reteta care trebuie incercata! N-am facut demult, demult gogosele si cred ca a venit timpul

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking