Ingrediente
- 500 gr faina alba de grau
- 100gr iaurt
- 150 gr lapte
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- 2 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 1 pliculet drojdie uscata
- 200 gr zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilat
- Ulei de palmier pt prajit
- Sos de ciocolata
Mod de preparare
Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.
Se intinde coca pe masa de lucru si se decupeaza diferite forme. Dupa ce am terminat de dat formele , punem intro tigaie ulei de palmier si cand este bine incins, incepem sa coacem gogoselele. Le punem la prajit in ordinea in care le-am decupat (primele formatate vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.
Se scot pe un servet de hartie , le lasam putin dupa care trecem fiecare gogosica prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat , sau nu, depinde cum dorim sa le servim, eu le servesc si cu sosuri de fructe sau de ciocolata si in acest caz nu le pudrez cu zahar.
Procedam la fel cu toate gogoselele pana le terminam de prajit.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele fitoase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|