Desert gogosi a la Sidy

Postat de Sidy in Prajituri
22 Iul 2010 | 40138 vizualizari
Desert gogosi a la Sidy

Ingrediente

  • 2 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 l ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 50 ml lapte si putin zahar si se lasa la dospit 10 minute.
Faina se pune intr-un lighenas in care se framinta aluatul, se adauga sarea, zaharul, ouale si coaja de lamaie, se amesteca usor, turnind cite putina apa minerala, pana se pune toata. Se continua  framantatul bine-bine, sa se faca bule de aer. Se lasa la dospit cam jumatate de ora. Pe o plansa de lemn sau pe masa se presara faina si se intinde aluatul, cam de 1,5 cm grosime. Cu o forma data prin faina se taie gogosile si se pun pe masa la dospit inca vreo 20 minute, acoperite cu un prosop curat.

Uleiul se incinge intr-o cratita si se prajesc gogosile pe ambele parti. Cand sunt gata, se lasa sa se scurga de ulei pe servetele de hartie si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi a la Sidy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura "Furnicuta"

Postat de Lia1

Desert prajitura "Furnicuta"

Scoate untul din frigider din timp, ca sa se inmoaie (eu l-am scos de seara pentru dimineata, daca nu este vara). Imbraca tava in hartie de copt. BLAT 1: 1. Separa albusurile de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu mac

Mai intai se prepara umplutura . Intr-o craticioara se pune macul si laptele. Se asaza pe foc mic si se lasa sa fiarba timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2010, 20:49
Pot sa primesc platoul din dreapta?
la 22.07.2010, 20:51
po' sa primesc masa cu totu'?))no hai mah ca suntem multinu fi rea.
nu po' sa zic "vreau si io" ca am copii acasa, lor nu le duc?))
la 22.07.2010, 20:52
Bine Gbitule fie,vreau macar 2 bucati din alea lungi
la 22.07.2010, 20:54
Mama! Ce de gogosi....Sidy, da' ai muncit nu gluma!Eu ma multumesc cu una!
la 22.07.2010, 21:07
ce rele santeti numai la voi va ganditigaby masa cu totusuper sidy felicitari 5 furcu ce pofta mi-ai facutdeci mai sant care fac industrial nu numai eu

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking