Ingrediente
- 125 ml apa calduta
- 125 ml lapte cald
- 50 g unt topit
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar tos
- 2 pliculete zahar vanilat'
- 1 esenta lamaie sau portocale
- 1 pliculet drojdie uscata Dr.Oetker
- 500 g faina
- 1 vf sare
Mod de preparare
Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat, esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantam bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasam la dospit acoperit cu un prosop, intr-un loc cald. Am lasat la dospit 1h 30 min..se poate si mai mult.
Intindem aluatul cat sa aiba grosimea de 1cm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei cani,taiem cerculete,se pune pe fiecare putina dulceata si se acopera apoi cu alt cerculet.Le lasam 30 minute la odihnit.
Se prajesc in ulei incins. Am facut cateva forme de inimioare pt Valentine:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|