Gogosi cu inghetata

Postat de gaby_d in Dulciuri
14 Apr 2010 | 9331 vizualizari
Gogosi cu inghetata

Ingrediente

  • 500gr faina grau
  • 100grame zahar
  • 2linguri smantana
  • o lingura untura
  • putina sare
  • un cubulet drojdie
  • apa calda
  • inghetata vanilie
  • ciocolata (30gr)
  • zahar pudra

Mod de preparare

intr-un bol mare am pus faina,la care am adaugat smantana, untura,zaharul,sarea ,drojdia faramata bucatele

am adaugat apoi cam 100ml apa calda,putin ulei si am framantat

se adauga apa atat cat sa obtineti un aluat ferm pe care-l lasati la dospit aprox 40-50min

pe blatul de lucru presarat cu faina  intindeti o foaie cu o grosime de aprox 2cm

cu ajutorul a doua pahare (unul mare si unul mic)decupati cercuri in aluat(intai un cerc mare pe care-l decupati in interior cu ajutorul paharului mic si scoateti aluatul din interior)

se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.

se scot cu o paleta astfel incat sa se scurga uleiul

cand s-au racit ,se pudreaza cu zahar

se aseaza pe farfurii,se ineaca in inghetata:)))si se orneaza cu ciocolata topita

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi cu inghetata

Postat de nadina73

Gogosi cu inghetata

Se framanta aluatul pt gogosi. Se pun in masina de paine faina ,laptele caldut in care s-a dizlovat drojdia,sare,coaja de lamaie,zaharul,untul  topit si se lasa la programul de framantat...

Citeste continuarea

Gogosi cu inghetata

Postat de sufletista

Gogosi cu inghetata

se face maiaua din drojdie,1 lingurita zahar, un praf de sare, 2 linguri de iaurt, 1 lingura faina si se lasa 15 minute sa faca basicute se cerne faina intr-un lighean se face gaura in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2010, 20:49
eu n-am inteles bine faza cu decupatul
la 14.04.2010, 20:50
wow gabitzule vrei tu sa fii mama mea?
la 14.04.2010, 20:51
adinutza cnu e mare inginerie presam si vedem ce iese
la 14.04.2010, 20:54
@adinuta,pai faci rotunduri mari,iei un foarfece si decupezi in interior un alt rutund mai mic,pe care-l pastrezi pt data viitoare cand vei face gogosi,drept sablon
la 14.04.2010, 20:54
gaby, deci de asta-mi esti eu in schimb, am sa pastrez tacerea si nu am sa-ti dezvalui secretul , desi am dovezi

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking