Gogosi cu Nutella sau dulceata

Postat de aura78 in Dulciuri
8 Mar 2014 | 2965 vizualizari
Gogosi cu Nutella sau dulceata

SIMPLI DE FACUT SI DELICIOSI

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 75 g drojdie
  • 1/2 pahar de anason sau rom
  • 100 g unt sau daca nu ai 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui
  • 2 pahare lapte
  • sare
  • coaja rasa de la o lamaie netratata
  • 750 g faina 
  • nutella
  • dulceata de care preferi ( eu am flosit de smochine ) 
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron bate ouale cu zaharul .Adauga anasonul sau romul ,untul topit  ( dar nu cald ) sau uleiul ,laptele ,drojdia dizolvata in putin lapte ,coaja rasa de la o lamaie .Adauga faina ,putin cate putin si un vf de cutit de sare .
Lasa aluatul la dospit aproximativ 30 de minute ,sau pana cand vezi ca a dublat volumul la un loc caldut si ferit de curenti de aer.
Intinde aluatul lasand 2 cm de grosime .Cu un pahar sau cu un cerc pentru taiat pasta cu o circumferinta de 7 - 8 cm ,taie aluatul ,formand astfel gogosii.

Acopera-i cu un prosop de bucatarie si lasa-i la dospit timp de o  ora .
Intr-o tigaie pune ulei de masline ,la incalzit.Cand este cald bine ( 170 grade ,aproximativ ) ,pune gogosii .Intoarce-i de pe o parte pe alta .
Lasa-i sa se raceasca .Cand sunt reci cu un sac de patiseria ,umple gogosii cu nutella sau dulceata .
Deasupra pune zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu Nutella sau dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

Postat de Corina33

Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

Se amesteca faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu drojdia, apoi se face o adancitura in mijloc unde se pun ouale si galbenusurile. In laptele caldut se dizolva zaharul si untul, apoi se...

Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de Oana

Placinta cu dovleac

Se prepara mai intai aluatul. Eu am amestecat toate ingredientele la robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat nelipicios si ferm, nu foarte tare. Daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2014, 17:59
vreau si eu!
la 08.03.2014, 19:33
ce pupoase sunt!
la 08.03.2014, 20:01
foarte frumoase
la 08.03.2014, 20:08
multumesc fetelor
la 08.03.2014, 22:14
Servesc si eu

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking