Ingrediente
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 100 ml lapte
- 50 g unt 65% grasime
- 30 ml ulei
- 1 lingura smantana 18 % grasime
- 3 oua
- 100 g zahar
- un praf de sare
- 1 fiola esenta rom
Mod de preparare
Faina se cerne intr-un castron,in mijloc facem o adancitura,punem drojdia cu 50 g zahar in 50 ml lapte caldut,lasam sa creasca 10-15 min.
Separat frecam ouale cu restul de zahar,praful de sare ,restul de lapte ,esenta de rom si apoi il turnam peste maia si faina.Framantam bine si incorporam untul topit amestecat cu ulei si smantana.Framantam cca 20 min,apoi lasam la crescut cca 2 ore.Dupa ce a crescut intindem o foaie si decupam cu o forma ineluse,le lasam la crescut 10-15 min apoi le prajim in ulei bine incins.
Se scot pe un servetel sa se absoarbe surplusul de ulei,se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi ineluse" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|