Gogosi pufoase din coca de cozonac

Postat de Alinutza80 in Dulciuri
22 Sep 2012 | 16325 vizualizari
Gogosi pufoase din coca de cozonac

Nu am mai apucat sa le fac poze pudrate(eu faceam si restul mancau)

Ingrediente

  • Pentru maia:
  • 200 ml lapte
  • 1 lg zahar
  • 10 gr drojdie uscata (sau un cub de drojdie proaspata)
  • 150 gr faina
  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina(cat cuprinde)
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lingurita cu varf coaja de lamaie
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1/2 ceasca ulei
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prima data se pregateste maiaua. Laptele se incalzeste putin cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se pune cuptorul la incalzit la 150 grade.

Apoi pregatim aluatul asa:intr-un bol se pune faina cu un praf de sare, se face o gaura in mijlocul fainii si se adauga maiaua si ouale batute. Laptele se incalzeste impreuna cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie(nu se incalzeste foarte mult). Laptele se toarna putin cate putin si se framanta. Dupa ce se incorporeaza toata faina se pune ulei putin cate putin in mana si se framanta pana se desface aluatul de pe vasul in care se framanta. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit aproximativ 30 min.(trebuie tinut intr-un loc mai cald).

Presaram blatul cu faina,intindem o foaie cam de 2cm grosime si taiem forme cu paharul.

Le mai lasam putin pe masa sa mai creasca, apoi le punem la prajit intr-o tigaie sau cratita mai inalta.

Lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti,apoi le scoatem pe un prosop absorbant.

Se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase din coca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mucenici umpluti

Postat de mirela0911

Desert mucenici umpluti

Intr-o craticioara se amesteca 200 ml lapte caldut cu 1 lgt zahar. Se adauga 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute. In bolul robotului se pune faina...

Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si dovleac

Postat de sufletista

Desert orez cu lapte si dovleac

Orezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa. Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2012, 13:25
bune bune
la 22.09.2012, 13:29
Wow,ce-mi plac!
la 22.09.2012, 13:29
o grozavie!
la 22.09.2012, 13:32
la cat de bine arata trebuie sa fi bucuroasa ca ai apucat sa faci poze
la 22.09.2012, 13:33
arata super si cred ca sunt minunati!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking