Ingrediente
- Aluat:
- 250 ml lapte la temperatura camerei
- 300 gr. faina proaspat cernuta
- 1 esenta de lamaie
- 1 praf de sare
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- 2-3 linguri de ulei
- Pentru prajit:
- cca 300-400 ml ulei
- Pentru pudrat:
- cca 100 gr. zahar pudra
Mod de preparare
Amestecam laptele cu esenta de lamaie, zaharul vanilat, praful de sare, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Adaugam faina, framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acum adaugam cele 2-3 linguri de ulei.
Intindem aluatul pe masa de lucru, decupam gogosile in formele dorite.
Punem uleiul la incins, prajim gogosile pe ambele parti pana devin rumene si le scoatem pe servetele absorbante sa se scurga uleiul in exces.
Asezam gososile pe platou si lasam "ningem" un strat de zahar pudra peste gogos.
Sunt delicioase, pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi rapide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|