Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
14 Ian 2011 | 6510 vizualizari
Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]

Silvoitza se obtine din prune dejdiochate [ desfacute ] , fierte in cazan afara la foc de lemne . Se amesteca incontinuu ore bune{ 5-8 ] sa nu se prinda de fund . Este gata cand a scazut intratat incat linguroiul de lemn sta in picioare in silvoit . Nu se pune deloc zahar . Ca tips- se pun si cativa samburi de prune care vor da o aroma deosebita . Eu am silvoita de la socra mea - sa o tina Dumnezeu sdanatoasa !. Silvoita e dulce-acrisoara si este atat de aromata [ mai ales daca e din prune bistrite ] incat daca faci clatite sau alte dulciuri , nu mai e nevoie sa pui , rom , vanile sau altceva . Aroma e asemanatoare cu cea de migdale .

Ingrediente

  • 500 gr cartofi albi fainosi
  • 100 gr faina alba
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • silvoita
  • 200 gr stafide
  • 250 gr pesmet + 2 linguri ulei + zahar dupa gust

Mod de preparare

  1. Cartofi se fierb in coaja , se zdrobesc cat sunt calzi si se amesteca cu faina , ulei,  zahar si un praf de sare .
  2.  Aluatul este lasat  20 min   la rece  [ se poate lucra mai bine ]
  3.  Se formeaza in palma niste mici placintele peste  care se pune o lingurita de silvoita . Eu am pus drept surpriza si cate o stafida uriasa !
  4.  Se modeleaza gombotii rotunzi si se fierb in apa clocotita . Sunt fierti cand se ridica la suprafata
  5. Cat fierb gombotii pregatiti pesmetul , se prajeste usor  in ulei pana devine auriu , se adauga si putin zahar - dupa gust .
  6.  Sunt deliciosi atat calzi cat si reci .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri fragede cu untura

Postat de robert_badica

Fursecuri fragede cu untura

Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de...

Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de Creatsa

Mucenici moldovenesti

Facem o maia din drojdie,apa minerala calduta,25 g zahar si 50 g faina si o lasam la dospit 15 minute. Separat amestecam faina cu sarea ,o cernem si facem o adancitura in mijloc. Mixam cele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2011, 16:27
yes...sunt prima si pap pe saturate
la 14.01.2011, 16:49
Asa bine aluneca , nu i-am facut prea mari , cat sa-i infuleci dintr-o imbucatura -doua .
la 14.01.2011, 16:58
sunt bune...soacra mea le zice galusti cu prune
la 14.01.2011, 16:59
vreau si eu vreo 2 gomboti
la 14.01.2011, 17:04
Luk , in partea asta denumirea vine din ungureste , parca gombo inseamna rotund [ cand se trezeste fiu-meu il intreb ca eu nu stiu ]

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking