Ingrediente
- Avem nevoie pentru 2 persoane de :
- 5-6 felii potrivite de piept de pui,
- o lingura de ulei de masline,
- o lingurita de sos soia,
- o lingurita otet balsamic,
- o lingura de ketchup ( sau sos de rosii ),
- sare ,
- piper,
- ierburi uscate aromate ( eu am pus ierburi pentru salate ca are toate ierburile aromate si usturoi uscat) .
- Pentru sos avem nevoie de
- 50 de grame de branza roquefort,
- o lingura de lapte,
- cateva bucati de unt
- o lingurita de vin alb
Mod de preparare
Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut . Ideal este sa le lasam asa la frigider pentru o ora.
Dupa o ora le prajim pe un grill cu focul dat pe mediu sa se patrunda bine .
Separat facem sosul de branza roquefort punand intr-o caserola branza, untul, laptele si vinul si lasand sa se topeasca si omogenizeze la foc mic .
Aranjam pe un platou gratarele si le servim cu cartofi prajiti si un decor facut din salata verde, castraveti si morcov .
Eu am preferat sa le servesc in varianta asta si cu sos de branza presarat peste .
Decorul facut a fost pe ca de simplu pe atat de efect si a servit si pe post de salata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de pui cu sos roquefort" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|