Grătar la iarbă verde :)

Postat de LadyCrs in Mancaruri cu carne
1 Mai 2012 | 6657 vizualizari
Grătar la iarbă verde :)

Grătărelul de 1 Mai 2012...cu voie bună și cei dragi alături!

Ingrediente

  • ciuperci
  • ardei gras roșu
  • ardei gras verde
  • ceapa
  • dovlecel
  • piept de pui
  • roșii
  • bețe pentru frigărui
  • condimente ( pentru grătar, carne de porc, boia dulce, oregano, busuioc, rozmarin, ulei , usturoi, sre, piper, condimente picante )
  • pulpă de porc
  • usturoi
  • mici

Mod de preparare

Totul a fost pregătit cu o seară înainte și lăsat să stea la marinat.

Pentru friptura de porc am procedat astfel: am spălat bucata și am secționat-o în bucăți mai grosuțe ( pentru a nu se usca pe grătar). Am condimentat-o bine bine  și am tăiat câteva fâșiuțe de ceapă și câțiva căței de usturoi  și am lăsat-o peste noapte într-o pungă legată la capăt în puțină bere.

Legumele pentru grătar au fost spălate , curățațe. Dovlecelul l-am tăiat felii , ciupercuțelor le-am rupt codițele, ardeiul l-am tăiat pe lung ( am obținut câte 4-5 bucăți mai mari), ceapa întreagă am tăit-o în felii mai grosuțe. Le-am condimentat cu sare , piper și le-am stropit cu ulei și le-am lăsat într-un castron acoperit în frigider peste noapte. Legumele sunt gata când se înmoaie și intră furculița cu ușurință în ele.

Pentru frigărui am procedat astfel: am spălat legumele; am folosit roșie,ceapă, ardei gras, ardei roșu, și piept de pui pe care le- am tăiat  în bucățele ( încercând cât de cât să le tai în mod egal într-o formă pătrată sau dreptunghiulară; roșia am decojito de jur împrejur cu cuțitul și am tăiat bucățele din ea,iar pulpa am lăsat-o deoparte pentru un sos sau altă mâncărică ). Am făcut din ulei și condimente un sosuleț să zic așa si le-am uns cu o pensulă pe toate părțile. Le-am lăsat în tavă la frigider acoperite peste noapte. Ordinea în care le așezați pe bețe este aleatorie..eu am început cu roșia și am terminat cu ea..și am pus câte 4 bucăți de carne pe fiecare băț.

Dintre toate legumele și frigăruile au fost preferatele mele și a celorlalți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Grătar la iarbă verde :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Postat de AdrianUdrea

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne si dovleac

Postat de AlexTeacher

Sarmale cu carne si dovleac

Ca sa desarezi cel mai usor o varza murata, tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui 2-3 transe de apa fiarta peste ea si s-o lasi 30-60 de minute.  Pune 1-2 linguri de ulei in tigaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2012, 21:29
moamaa...cat de bine arata tot!!!
la 01.05.2012, 22:25
doamne ce bine arata vreau si eu macar un mititel
la 01.05.2012, 22:42
buneeee frigaruiele
la 01.05.2012, 22:43
cat de bine arata!vreau si eu un frigaruiiii...
la 01.05.2012, 23:16

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking