Gratin de gnocchi

Postat de CaroleCuisine in Paste
10 Ian 2012 | 4690 vizualizari
Gratin de gnocchi

Sunt foarte buni.Eu de data aceasta i-am cumparat(am fost mai comoda) insa se pot face destul de usor acasa

Ingrediente

  • Pt gnocchi:
  • 3-4 cartofi mari
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 50 g unt 
  • pt sos:
  • 4 carnati afumati(400-500 g)
  • 20 cl smantana
  • 1-2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 400 ml rosii la cutie
  • paprika(sa nu o inlocuiti),
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Pregatire Gnocchi

Decojim cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem. In apa punem putina sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii mai punem pentru 5 minute pe foc ca sa se usuce putin. Dupa cele 5 minute, scoatem cartofii, ii sfaramam cu o furculita pana devin ca un piure asa. Adaugam untul, faina si amestecam energic cu o lingura de lemn. Dupa ce s-au incorporat, adaugam cele 2 galbenusuri si amestecam din nou.

Acum suntem gata sa pregatim gnocchi. Pudram suprafata de lucru cu faina,punem compozitia si incepem sa-i formam. II fierbem in apa cu putina sare pana ce acestia se ridica la suprafata. Atunci cand se ridica inseamna ca s-au fiert si ii putem scoate. 

Sau daca nu vreti sa mai aveti bataie de cap cu pregatitul gnocchi-lor puteti pur si simplu sa-i cumparati! 

Sos

Intr-o tigaie cu putin ulei, prajim carnatii, punem ceapa. Dupa ce s-au calit adaugam usturoiul, 1 lingura de paprika, piper, rosiile la cutie. Lasam pe foc cam 2 minute si apoi punem smantana. Lasam pe foc 5-10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade.Gustam inainte sa punem sare pt ca e posibil ca sosul sa fie sarat deja din cauza carnatilor afumati.

Intr-o tava punem gnocchi, turnam sosul si presaram putin parmezan deasupra. Bagam tava in cuptor la 200 grade timp de 10 minute

Pofta buna,sper sa va placa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de gnocchi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de dieta: Paste Konjac cu dovlecei si vinete

Postat de Bucataras

Reteta de dieta: Paste Konjac cu dovlecei si vinete

Pastele Fettucine din Konjac sunt paste cu un conținut scăzut de calorii, fără carbohidrați, grăsimi, sare și gluten. Acestea sunt obținute dintr-un amestec de făină organică de Konjac...

Citeste continuarea

Budinca cu paste si carne tocata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Budinca cu paste si carne tocata de porc

Se pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2012, 11:58
la 10.01.2012, 12:14
bun
la 10.01.2012, 13:33
bun bun
la 10.01.2012, 14:06
Imi placeeee
la 10.01.2012, 14:11
Daaa,e bun bun !ma bucur ca va place

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking