Ingrediente
- 2/3 cesti de ulei de masline (ceasca de cafea mai mare,nu esspreso)
- 1 pahar vin alb
- 500 gr faina care are incoporat praful de copt
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita paprica dulce
- 250 gr branzeturi galbene date prin razatoare ( e bine sa alegeti 2 tipuri diferite ptr un gust mai puternic)
Mod de preparare
Batem la o viteza mica cu mixerul, cu paleta ptr aluat, uleiul, vinul, faina, sarea si paprica ptr cca 2-3 min.
Cand a devenit omogen aluatul, micsoram inca putin viteza mixerului si adaugam branza continuand sa amestecam inca 1-2 min.
Cand aluatul a devenit mai tare si nu se lipeste de mana, oprim mixerul. Facem fome de grisine mai subtiri (atentie, se vor umfla) si le punem pe o tava care in prealabil am pus hartie ptr cuptor, pastrand distanta intre ele.
Daca doriti, puteti presara putin susan. Dam la cuptorul deja preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 30 min, pana vedeti ca au o culoare frumoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|