Grisine cu branza

Postat de doralinda72 in Aperitive / Garnituri
23 Oct 2013 | 5367 vizualizari
Grisine cu branza

Un alt produs gasit in mai toate brutariile din Grecia, merge atat ca o gustare de dupa amiaza ptr copii, cat si la o bere!:)

Ingrediente

  • 2/3 cesti de ulei de masline (ceasca de cafea mai mare,nu esspreso)
  • 1 pahar vin alb
  • 500 gr faina care are incoporat praful de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita paprica dulce
  • 250 gr branzeturi galbene date prin razatoare ( e bine sa alegeti 2 tipuri diferite ptr un gust mai puternic)

Mod de preparare

Batem la o viteza mica cu mixerul, cu paleta ptr aluat, uleiul, vinul, faina, sarea si paprica ptr cca 2-3 min.

Cand a devenit omogen aluatul, micsoram inca putin viteza mixerului si adaugam branza continuand sa amestecam inca 1-2 min.

Cand aluatul a devenit mai tare si nu se lipeste de mana, oprim mixerul. Facem fome de grisine mai subtiri (atentie, se vor umfla) si le punem pe o tava care in prealabil am pus hartie ptr cuptor, pastrand distanta intre ele.

Daca doriti, puteti presara putin susan. Dam la cuptorul deja preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 30 min, pana vedeti ca au o culoare frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza

Postat de laughylau

Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza

Grisine: Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat( trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura...

Citeste continuarea

Aperitiv cu somon afumat

Postat de nadina73

Aperitiv cu somon afumat

Se amesteca bine branza cu ceapa verde si patrunjelul verde (frunzele de ceapa ) taiata foarte fin,apoi se amesteca foarte bine. Se pun 2 lingurite  din compozitia de branza cu ceapa pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2013, 11:48
Două gusturi dintr-un foc!
la 23.10.2013, 11:55
la 23.10.2013, 11:57
la 23.10.2013, 12:02
Multumesc frumos Padre!
la 23.10.2013, 12:03
Mtanel, kukibella

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking