Ingrediente
- Ingrediente grissini:
- 900 g faina
- 50 g drojdie
- 50 g zahar
- 2 lingurite sare
- 50 g chimen
- 350 ml apa calduta
- 200 ml ulei de masline
- Ingrediente crema de morcovi:
- 500 g morcovi
- 5 catei de usturoi
- sare
- nucsoara
- 30 ml ulei de masline
- Ingrediente sos de branza:
- 150 g branza de burduf sau cas framantat
- 100 g smantana grasa
- 4 catei de usturoi
Mod de preparare
Grisine:
Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat( trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura aproximativ o ora.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregatesc niste tavi cu hartie sau hartie cerata. Aluatul se intinde si se taie fasii de aproximativ 2 cm latime si 0,5 cm inaltime. Lungimea se lasa dupa gustul fiecaruia, desi arata f bine sa fie lungi. Se coc 15 minute, in mai multe ture. Ies cam 9 tavi din ingredientele acestea.
Crema de morcovi:
Se fierb morcovii in putina apa sau si mai bine, se coc in cuptor pana sunt moi. Se maruntesc cu blenderul impreuna cu celelalte ingrediente
Sosul de branza:
Se amesteca toate ingredientele in blender pana cand rezulta un sos moale si omogen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|