Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza

Postat de laughylau in Aperitive / Garnituri
9 Noi 2011 | 4572 vizualizari
Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza

As vrea sa va arat o combiantie de texturi si arome foarte buna! Rezultanta lor are un gust minunat daca se mananca impreuna.

Ingrediente

  • Ingrediente grissini:
  • 900 g faina
  • 50 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite sare
  • 50 g chimen
  • 350 ml apa calduta
  • 200 ml ulei de masline  
  • Ingrediente crema de morcovi:
  • 500 g morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • nucsoara
  • 30 ml ulei de masline  
  • Ingrediente sos de branza:
  • 150 g branza de burduf sau cas framantat
  • 100 g smantana grasa
  • 4 catei de usturoi    

Mod de preparare

Grisine:

Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat( trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura aproximativ o ora.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregatesc niste tavi cu hartie sau hartie cerata. Aluatul se intinde si se taie fasii de aproximativ 2 cm latime si 0,5 cm inaltime. Lungimea se lasa dupa gustul fiecaruia, desi arata f bine sa fie lungi.  Se coc 15 minute, in mai multe ture. Ies cam 9 tavi din ingredientele acestea.

Crema de morcovi:

Se fierb morcovii in putina apa sau si mai bine, se coc in cuptor pana sunt moi. Se maruntesc cu blenderul impreuna cu celelalte ingrediente

Sosul de branza:

Se amesteca toate ingredientele in blender pana cand rezulta un sos moale si omogen.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete din foietaj, cu de toate

Postat de merisor67

Cosulete din foietaj, cu de toate

Intindem usor foaia de aluat, dezghetata complet si o taiem in patrate cam cat sa incapa in formele de briose. Mie mi-au iesit 12 patrate. Asezam patratele in formele de briose adunandu-le mai...

Citeste continuarea

Drob de pui cu verdeturi

Postat de gurita_ta2005

Drob de pui cu verdeturi

Ficatul de pui se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. Pipotele de pui si pulpele superioare de pui se pun intr-o alta cratita la fiert cu apa si sare. Se spumuiesc si se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2011, 09:08
Oooooo ce combinatie faina
la 09.11.2011, 09:25
bun bun
la 09.11.2011, 10:07
place
la 09.11.2011, 10:24
Suuuuper bun
Foarte interesanta reteta,trebuie facuta
la 09.11.2011, 10:31
ce interesant!!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking