Ingrediente
- o cutie ananas
- 8 oua
- 300 g iaurt degresat
- un plic de praf de copt
- 7 linguri ulei
- 5 linguri zahar
- 2 lingurite scortisoara
- 3 ciocolate ( 2 negre +1 alba)
- un plic de zahar vanilat
- putina esenta dupa gust
- faina ( aici am pus dupa ochi....pentru ca am o faina de tara pe care daca m-as lua dupa o reteta cap coada nu mi-ar iesi....pentru ca intra foarte multa, zici ca pun degeaba si nu se intareste deloc aluatul...insa vreau sa scap de ea si ma chinui asa.)
- unt cat o nuca
- frisca lichida ( cam 4-5 linguri)
- un praf de sare
- ornamente dr oetker ptr briose
Mod de preparare
Am amestecat toate ingredientele: faina cu praful de copt; ouale le-am batut cu zaharul, esenta, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, iaurtul si apoi am turnat din faina peste amestecand cu telul. Ananasul l-am scurs bine si l-am tapetat cu un servet si l-am taiat bucati( am pastrat pentru ornat cateva bucati) .Am pus un praf de faina peste e si l-am scufundat in compozitie.
Am uns tigaia dry cooker cu margarina si am tapetat-o cu faina si am turnat din compozitie. ( mi-a mai ramas din ea fix pentru 6 briose) .
L-am copt la foc mic timp de 30-35 minute ( insa depinde de cuptorul fiecaruia...testam cu scobitoarea cel mai sigur).
Lasam sa se raceasca. Ciocolata o putem topi la baie de aburi sau asa cum am procedat eu: punem intr-un ibric frisca lichida cu untul si ciocolata rupta bucatele...si lasam pana se topeste). Apoi am lasat-o sa se raceasca putin si am puso peste guguluf. Deasupra am pus ananasul si am razuit ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ananas si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|