Guguluf cu branza si nuci

Postat de epurasha2bb in Prajituri
19 Feb 2010 | 4019 vizualizari
Guguluf cu branza si nuci

Ingrediente

  • 10 nuci,
  •  1 cescuta de branza sarata tare faramitata marunt de tot,
  • 1 cana faina alba,
  • 1 ou,
  • 1 cescuta de lapte,
  • 1 praf de copt,
  • 1 nuca de unt.
  • Pt.decor:
  • cateva jumatati de miez de nuca intreg
  • pt.sosul alb:
  • o lingura de unt,
  •  sare,
  • o lingura faina,
  • cateva linguri lapte,
  •  1 lingura iaurt,
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, tare ca pentru bezea.

Apoi separat galbenusurile se amesteca cu untul moale pana devine ca o crema.Se adauga cu grija amestecand usor de sus in jos peste albusuri.Apoi pisam bine de tot miezul de nuca, il amestecam cu branza faramitata bine, cu faina si praful de copt.Acest amestec se presara in ploaie usor peste spuma de ou cu unt.

Cand e gata omogenizat se toarna in forma de guguluf unsa cu unt si se baga la cuptorul incins la foc mediu cam 20 de minute sau pana se rumeneste.Daca nu sunteti siguri faceti testul cu scobitoarea, daca se ia pe ea aluat mai trebuie lasat la cuptor.Apoi cand e gata il scoateti si -l lasati sa se racesca putin

In acest timp faceti repede sosul alb pentru decor.Topiti untul apoi adaugati faina si apoi laptele.Amestecati energic cu un tel nemetalic ca sa evitati cocoloasele.Adaugati la sfarsit o lingura de iaurt simplu(eu am folosit Cremosso sau puteti pune o smanatana mai dulce)si zaharul pudra.Amestecati bine de tot si apoi turnati cu o lingura in mod dezordonat peste guguluf.

Adaugati jumatatile de nuca deasupra si gata! Este foarte pufos si are un gust extraordinar! Daca va place branza cu nuci sigur o sa va placa acest guguluf.Nu uitati sa impartiti cu cineva drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu branza si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Intr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana...

Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu branza si smantana la cuptor

Postat de farfuriavesela

Clatite pufoase reteta cu branza si smantana la cuptor

Clatite pufoase reteta Preparam foile de clatite astfel Batem cu un tel, ouale cu un praf de sare, apoi adaugam laptele si jumatate din cantitatea de apa, acum este momentul sa adaug...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 19.02.2010, 22:06
vai arata minunaaaat!
la 19.02.2010, 22:23
multumesc rivka! a fost foarte pufos si gustos! inspiratia mi-a venit de la guguluful auriu al lui miha si cum mie imi plac mult nucile si mancarurile cu branza , gata ideea! spre disperarea lui papabun care s-a saturat de gugulufuriscuze dar eu abia acum am inceput sa testez forma de guguluf!
la 20.02.2010, 15:54
Eu inca nu am cumparat forma de guguluf, dar cred ca in curand o cumpar, ca prea mi-ati facut pofta. Nu am facut, dar te cred pe cuvant ca este bun si o sa-l incerc in curand. E foarte usor de facut! Multumesc de idee!
la 21.02.2010, 17:53
Cu placere Bunica, sunt sigura ca o sa-ti placa!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking