Guguluf marmorat cu ricotta si glazura de ciocolata

Postat de angyb in Prajituri
4 Iun 2013 | 4225 vizualizari
Guguluf marmorat cu ricotta si glazura de ciocolata

Ingrediente

Blatul de cacao:

  • 5 oua
  • 200 g cicocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 lingurite praf de copt

Umplutura de ricotta:

  • 250 g ricotta
  • 200 g crema de branza
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina alba
  • 1 lingurita praf de copt

Glazura:

  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt

Mod de preparare

Topim pe baie de abur ciocolata cu untul ,le lasam sa se raceasca un pic dupa care le amestecam cu galbenusurile .Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare.Adaugam amestecul de ciocolata si galbenusuri,faina amestecata cu praf de copt si cacao. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Separat amestecam bine toate ingredintele pt.umplutura de ricotta si cu ajutorul unei linguri le asezam peste blatul de ciocolata. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute.

Lasam sa se raceasca dupa care topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul si  o turnam deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat cu ricotta si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul, zahărul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă oul bătut si se frământă un aluat care se lasă...

Citeste continuarea

Desert prajitura imposibila cu dovleac si ciocolata

Postat de eumimi

Desert prajitura imposibila cu dovleac si ciocolata

Dovleacul il curatam de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert. Daca aveti dovleac mic este ideal, daca nu, il taiati in doua, ca mine. Lasam dovleacul la fiert maxim 2o de minute, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2013, 09:36
delicios
la 04.06.2013, 09:38
Foarte bun ...am sa fac si eu.Tu ce crema de brinza ai folosit?
la 04.06.2013, 09:39
cred ca mama o sa se indragosteasca!
la 04.06.2013, 09:39
Dia multumesc mult
la 04.06.2013, 09:40
Grozav! Are tot ce-mi place.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking