Gulaş

Postat de AlexJ in Porc
23 Mar 2011 | 7943 vizualizari
Gulaş

Conform dex+ului gulaș (-șuri), s.n. – Fel de mâncare tipic unguresc, tocană cu carne, cârnați şi găluşte de făină sau cartofi.

Ingrediente

  • 2 bucaţi cârnati de casă, mari și afumati
  • vreo 7 cartofi mari (vreo 1-1,5 kg )
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  •  1 ardei gras sau ardei capia
  • 1 ceapă roșie mare 
  • 1 lingură mare pastă de tomate (eu am folosit pastă cremă gulaș iute)
  • foi dafin
  • sare,  piper, boia de ardei iute și dulce 
  • ulei de masline

Mod de preparare

In primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră  și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul .

Fiți pregătite să plângeți. Ceapa roșie  și ardeiul capia se toacă mărunt sau prin robot. Dar cum mie îmi place să-i simt gustul și mai ales îmi place la nebunie să o tai mărunt și să plâng, am folosit cuțitul de data asta. O adevărată plăcere. Dupa ce le-ați tocat se pun la prăjit în puțin ulei , pana devin sticloase. Cârnatul de casă se taie rondele și se pune peste ceapă și ardei, amestecând mereu, să se rumenească.

Cartofii se curăță și se taie cuburi, iar morcovii rondele. Se adaugă și acestea în oală și se agita puțin ingredientele . Apoi se completează cu apă cât să acopere , se pune capac și se lasă la foc mic, sa fiarbă.  

Aveți grijă la morcovi !!! In funcție de cât sunt de proaspeți se pot fierbe diferit față de cartofi.In acest caz este bine sa adăugați morcovii cu vreo 15 min. înaintea cartofilor, pentru că altfel cartofii se fac piure și morcovii rămân nefierți.( sau îi puteți fierbe puțin  înainte ).
Să nu uitați să adăugați și vreo 2 -3 foi de dafin . Din când în când verificați ce se întâmpla în oală și aveți grijă să nu scadă prea mult apa. Grijă mare și când amestecați în oală, nu vreți să faceți piure cartofii. Când au fiert morcovii și cartofii se adaugă pasta de tomate, sare, piper și boia, dulce și iute ( dacă folosiți cremă gulaș nu mai aveți nevoie de boia) și se mai lasă 2 minute pe foc, amestecând cu grijă.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulaş" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi

Postat de panacris

Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi

Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi  se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se...

Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de momo121

Gulas unguresc

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2011, 12:51
bun si asa
la 23.03.2011, 13:50
bunaaaaaaaaaaaaaaaa
la 23.03.2011, 13:57
Bun si asta , da' eu il prefe pe cel de vita ( din motive ce nu tin de min
la 23.03.2011, 14:20
arata foarte bine si cu siguranta e delicios.....
la 23.03.2011, 14:24
foameeee

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking