Gulas a la Nico

Postat de nico15 in Vita
24 Oct 2012 | 4353 vizualizari
Gulas a la Nico

Facusem aceasta reteta de ceva timp si chiar aveam de gand sa o atasez, cand am vazut concursul de la Libertatea pentru femei cu o reteta aproximativ la fel, asa ca am acceptat provocarea si am mai pregatit-o, din nou, iar degustatorii veniti din Costa Rica au apreciat foarte tare gustul ei.

Ingrediente

  • 750 g de carne de vita
  • 500 g de cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 conserva de rosii in bullion
  • 3 linguri de boia(daca doriti mai iute puneti 2 linguri de boia iute si una de boia dulce, daca doriti mai putin picanta puneti 2 linguri de boia dulce si aproape o lingura de boia iute)
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de chimen(rasnit)
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 ardei iute(eu am pus ardei jalapenos tocati)
  • cimbru
  • ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Carnea se spala si se tamponeaza pentru indepartarea surplusului de apa, dupa care vom taia carnea in cuburi de marime potrivita.  

Incingem o tigaie in care am adaugam ulei si punem bucatile de carne, pe care le lasam sa-si schimbe culoarea sis a capete acea culoare uniform maronie. Se lasa sa se patrunda bine sis a isi lase carnea sucul, dupa aceea vom adauga legumele: ceapa si ardeii se lasa sa devina ceapa sticloasa si se va adauga supa(din concentrat de vita sau daca nu avem adaugam apa calduta) aproximativ un litru si lasam la fiert, dam totul la cuptor.  

Se va lasa 1-1 ½ ora la cuptor si vom verifica in permanenta. Cand observam ca este patrunsa carnea vom adauga si celelalte ingrediente, cartofii taiati cubulete, conserva de rosii, chimenul pe care in prealabil l-am rasnit, boiaua, zaharul si ardeii iuti si lasam in continuare la fiert. La final adaugam si cimbru.  

Se poate servi in paine, eu am pus pentru cateva minute painea pe grill si dupa ce am pus gulasul am decorat cu un fir de ceapa verde si am presarat cimbru.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

Postat de camelia75

Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

Mod de preparare vita cu sos 1.Spalati bine carnea,apoi o taiati cubulete. 2.In vasul Zepter,puneti uleiul de masline,apoi carnea si acoperiti cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.Cand acul...

Citeste continuarea

Rasol de vita cu legume la cuptor

Postat de Constelatialeu

Rasol de vita cu legume la cuptor

Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2012, 08:59
la 24.10.2012, 09:20
imi place foarte mult.
la 24.10.2012, 09:26
Gulas de gulas
la 24.10.2012, 09:35
Multumesc, haideti la masa.
la 24.10.2012, 10:14
bun bun

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking