Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln)

Postat de ala_oancea in Vita
12 Mai 2009 | 18250 vizualizari
Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln)

Reteta delicioasa din cartea mea "Culinary Austria"

Ingrediente

  • Gulas:
  • 400 gr carne de vita
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 50 gr unt
  • 20 gr boia
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie mica
  • pasta de tomate
  • smantana
  • Galusti cu unt:
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 60 gr unt
  • 250 ml lapte
  • marar

Mod de preparare

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se calesc. Se adauga boiaua, apoi se adauga putina apa, usturoiul tocat, zeama de lamaie si sare. Se lasa 2 minute pe foc, pana incepe sa fiarba. Se adauga carnea de vita taiata bucatele, pasta de tomate si apa cat sa acopere. Se lasa sa fiarba la foc mic.

Pentru galusti, puneti faina intr-un bol. Adaugati putina sare, ouale si untul topit. Turnati treptat laptele si amestecati bine. Se pune o oala cu apa pe foc. Se toarna din compozitie pe planseta de tocat, iar cand apa incepe se fiarba se taie si se arunca bucatele din aluat in apa. Se lasa la fiert pana cand galustii se ridica la suprafata. Se toarna galustii in strecuratoare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, se adauga galustii, putina sare si mararul tocat. Se lasa putin la prajit.

Se serveste gulasul alaturi de galusti, adaugand putina smantana rece. Gulasul are un gust acrisor excelent de la zeama de lamaie, iar combinatia cu galustii e super.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de vitel cu legume

Postat de aliliana

Friptura de vitel cu legume

Carnea se spala, se portioneaza, se usuca. Se pune intr-un bol peste care se pune sare, piper, cimbru, marar si uleiul de masline. Se lasa la rece.  Intre timp legumele  se curata, se...

Citeste continuarea

Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de mihaelar63

Friptura de vitel cu fasole verde

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2009, 15:25
Ala, te-ai dezlantuit Mamaaa, ce bine arataaa!
la 12.05.2009, 15:29
Da .... Astea is retete mai vechi, dar m-am gandit ca ar fi frumos sa vi le prezint si voua
la 13.05.2009, 01:47
Foarte frumos! multumim!
la 16.05.2009, 05:45
mda!este prima oara cand ...citesc varianta aceasta de gulas(o prirtena din reghin mi-a spus multe variante de gulas si papricas,favoritul meu).eu fiind mai inceata nu pricep traba cu tigaia.adica,intr-o reteta vreau sa vad logica.poate oboseala....
la 16.05.2009, 08:54
Alina, asta este o reteta austriaca de gulas dintr-o carte de retete cumparata de la Viena. Singurele diferente fata de reteta originala din carte sunt: am adaugat marar la galusti (m-am gandit ca ar fi mai gustosi) si in carte ziceau sa scot carnea din sos si sa-l strecor (sa ramana doar sosul, fara legume). Nu inteleg ce vrei sa zici cu "nu pricep partea cu tigaia". Te referi la galustii prajiti in tigaie ?

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking