Gulii umplute in zama

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
28 Ian 2012 | 4896 vizualizari
Gulii umplute in zama

Imi amintesc de gulioarele umplute in zama [supa de gulii umplute]. Imi amintesc si de cele ce le gateam proaspat casatorita. La inceputul lui iulie gaseai la gulii mici si fragede, cate 20 umpleam. Am gasit acum in ianuarie niste gulii mari, dar mi-am zis ca nu-i nici un bai, musai sa fac , de pofta . In amintirea bunicii ce ne facea aceasta supa, o prezint intr-una din farfuriile ei .

Ingrediente

  • 4 gulii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 linguri orez
  • 50 ml ulei
  • 300 gr carne tocata
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura patrunjel verde tocat 
  • 1 fir marar verde

Mod de preparare

  1. Se curata si se spala legumele .
  2. Morcovul razuit , cartoful si ceapa taiate cubulete+2 linguri de orz se calesc in putin ulei .Sarati si puneti la fiert cu  3 l apa .
  3. Scobiti guliile in partea in care au avut frunzele [ este mai cruda si se scobeste mai usor ]-Bucatelele  rezultate din scobire le puneti in oala la fiert.
  4.  Umpleti guliile cu un amestec format din carnea tocata , sare , 1 lingura , orez , 1 ou , piper + patrunjelul tocat .
  5.  Puneti guliile in oalacare fierbe la foc potrivit . Fierbeti aprox 20 min . Incercati gulia daca e fiarta .
  6. Amestecati smantana cu putina supa calda si turnati in oala .
  7. Serviti presarat cu marar sau patrunjel verde , dupa preferinta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute in zama" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de chimen

Postat de panacris

Supa de chimen

Zarzavaturile se curăță, apoi se pun la fiert în apă rece, asezonată cu sare, cca. 30 min. la foc mediu semiacoperit. După ce s-au fiert zarzavaturile, se strecoară zeama în alt...

Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu os si galuscute

Postat de mihaelar63

Ciorba de mazare cu os si galuscute

Legumele se curata se spala  si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa . Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati . Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2012, 07:50
stiu ca gulia este buna ..dar cred ca umplute sunt si mai bune
la 28.01.2012, 08:28
Mmmmmmm ce bine arata
la 28.01.2012, 08:48
foarte buuuun!! ce demult n-am mancat !! Ce bun ca ai fiert in zeama de legume.
la 28.01.2012, 08:58
minunate sunt
la 28.01.2012, 08:59
n-am gatit niciodata gulii
Cred ca-s tare bune, iar faptul ca prezinti preparatul in farfuria de la bunica...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking