Gulyas de porc

Postat de panacris in Porc
4 Iun 2013 | 4001 vizualizari
Gulyas de porc

V-am prezentat mai demult gulyas de porc a la Edi, acum a venit rândul și lui Panacris. Simplu, savuros și gustos;)

Ingrediente

  • pulpă de porc cca. 1000 g,
  • ceapă,
  • ardei gras,
  • ardei iute,
  • boia de ardei dulce,
  • grăsime de porc (untură!),
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • amidon/ făină albă de grâu cca. 4-5 linguri.

Mod de preparare

Ceapa, ardeii se curăță se toacă mărunt și se pun la dinstuit în puțină grăsime de porc, cca 10 minute, neacoperit. Carnea se taie în bucăți potrivite, apoi se adaugă la amestecul de mai sus, se completează cu apă, cât să fie acoperit, se lasă la fiert la foc mic, semiacoperit, cca. 50 de minute, completându-se cu apă la nevoie, se asezonează cu sare, piper și foaie de dafin.

Făina se desface în puțină apă rece, se adaugă puțină boia, sare și piper după gustul fiecăruia și se adaugă spre finalul fierberii. Se  lasă să mai dea cca. 2-3 clocote, apoi se oprește focul. Se servește ca atare sau alături de piure de cartofi, cartofi natur, orez sau mămăligă!

Poftă bună și spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bab gulyas la ceaun

Postat de Corina33

Bab gulyas la ceaun

Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe...

Citeste continuarea

Bab Gulyas

Postat de margo

Bab Gulyas

 Fasolea se spala de cu seara si se lasa sa se inmoaie in apa.Ciolanul se taie si se pune in apa la desarat.Carnea se taie cuburi apoi se toaca zarzavatul.Se pune ceaunul la foc cu un pic de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2013, 21:45
Arata extraordinar!
la 04.06.2013, 21:45
Ce apetisant!
la 04.06.2013, 21:46
bun bun
la 04.06.2013, 21:46
la 04.06.2013, 21:46

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking