Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână

Postat de panacris in Porc
14 Oct 2013 | 4691 vizualizari
Bucățele  de porc cu ardei kapia și sos de smântână

Un fel doi sățios adaptat după o rețetă celebră germană Paprika Rahm Snitzel ;). Recunosc că pozele nu sunt prea relevante, dar vă asigur că gustul e demențial ;) E adevărat că m-am ajutat și de un sos special din plic :D

Ingrediente

  • bucățele de porc pentru gulyas cca. 1000g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți mari,
  • ardei kapia 3 bucăți mari,
  • roșii 2 bucăți,
  • sos special PaprikaRahmSchnitzel 1 plicuri,
  • smântănî de gătit cca. 500 ml.

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se taie felii, se pune la călit în vasul Wok, cu puțin ulei și apă cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță ardeii, de semințe și nervuri, se taie fideluță și se adaugă la ceapa translucidă, lăsându-se la gătit cca. 10 minute, acoperit la foc mic. După acest interval se adaugă bucățelele de carne, se asezonează de sare aromată cu mirodenii, se completează cu o cană de apă și se lasă= la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit. După acest timp se adaugă roșiile mărunțite și se lasă din nou la fiert cca. 10 minute până ce se înmmoaie și ele. Între timp sosul special se desface cu smântână de gătit, apoi se adaugă peste preparatul de carne și legume, se amestecă ușor și se dă la gătit în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.

Se servește fierbinte cu piure de cartofi sau carofi natur, alături de o salată de sezon ;)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata. Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in...

Citeste continuarea

Rulada de porc

Postat de sufletista

Rulada de porc

Bucata de carne se sareaza si se lasa 2 ore la rece. Se  stropeste carnea cu ulei si se condimenteaza carnea cu condimente si se ruleaza cat mai strans. Se leaga cu ata si se lasa 24...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2013, 18:34
Daca-i carnita e de mine....
la 14.10.2013, 18:36
Cleme, nu prea aspectuoasă, dar savuroasă
la 14.10.2013, 18:40
Sigur e buna!! E ca o tocanita, numai ca ai pus smantana si sosul la plic...
la 14.10.2013, 18:43
Simo, cam așa ceva
la 14.10.2013, 18:46
Aiiiiiiiii bun tare

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking