Ingrediente
- bucățele de porc pentru gulyas cca. 1000g,
- ceapă galbenă 2 bucăți mari,
- ardei kapia 3 bucăți mari,
- roșii 2 bucăți,
- sos special PaprikaRahmSchnitzel 1 plicuri,
- smântănî de gătit cca. 500 ml.
Mod de preparare
Ceapa se curăță, se taie felii, se pune la călit în vasul Wok, cu puțin ulei și apă cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță ardeii, de semințe și nervuri, se taie fideluță și se adaugă la ceapa translucidă, lăsându-se la gătit cca. 10 minute, acoperit la foc mic. După acest interval se adaugă bucățelele de carne, se asezonează de sare aromată cu mirodenii, se completează cu o cană de apă și se lasă= la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit. După acest timp se adaugă roșiile mărunțite și se lasă din nou la fiert cca. 10 minute până ce se înmmoaie și ele. Între timp sosul special se desface cu smântână de gătit, apoi se adaugă peste preparatul de carne și legume, se amestecă ușor și se dă la gătit în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.
Se servește fierbinte cu piure de cartofi sau carofi natur, alături de o salată de sezon ;)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|