Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână

Postat de panacris in Porc
14 Oct 2013 | 4710 vizualizari
Bucățele  de porc cu ardei kapia și sos de smântână

Un fel doi sățios adaptat după o rețetă celebră germană Paprika Rahm Snitzel ;). Recunosc că pozele nu sunt prea relevante, dar vă asigur că gustul e demențial ;) E adevărat că m-am ajutat și de un sos special din plic :D

Ingrediente

  • bucățele de porc pentru gulyas cca. 1000g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți mari,
  • ardei kapia 3 bucăți mari,
  • roșii 2 bucăți,
  • sos special PaprikaRahmSchnitzel 1 plicuri,
  • smântănî de gătit cca. 500 ml.

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se taie felii, se pune la călit în vasul Wok, cu puțin ulei și apă cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță ardeii, de semințe și nervuri, se taie fideluță și se adaugă la ceapa translucidă, lăsându-se la gătit cca. 10 minute, acoperit la foc mic. După acest interval se adaugă bucățelele de carne, se asezonează de sare aromată cu mirodenii, se completează cu o cană de apă și se lasă= la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit. După acest timp se adaugă roșiile mărunțite și se lasă din nou la fiert cca. 10 minute până ce se înmmoaie și ele. Între timp sosul special se desface cu smântână de gătit, apoi se adaugă peste preparatul de carne și legume, se amestecă ușor și se dă la gătit în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.

Se servește fierbinte cu piure de cartofi sau carofi natur, alături de o salată de sezon ;)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rasol de porc in sos picant de rosii

Postat de merisor67

Rasol de porc in sos picant de rosii

Spalam bine rasolul de porc in mai multe ape caldute, apoi il feliem si il prajim in ulei pentru cateva minute pe ambele parti. Il scoatem intr-o sita si lasam la scurs pana pregatim sosul....

Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de bere cu ghimbir

Postat de licurici_lra

Carne de porc cu sos de bere cu ghimbir

Carnea se spala bine, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se baga 30 min in frigider. Intr-un vas termorezistent, se pun 2 linguri de ulei, se adauga carnea, boiaua afumata, chimionul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2013, 18:34
Daca-i carnita e de mine....
la 14.10.2013, 18:36
Cleme, nu prea aspectuoasă, dar savuroasă
la 14.10.2013, 18:40
Sigur e buna!! E ca o tocanita, numai ca ai pus smantana si sosul la plic...
la 14.10.2013, 18:43
Simo, cam așa ceva
la 14.10.2013, 18:46
Aiiiiiiiii bun tare

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking