Ingrediente
- un pachet de 400 grame gamardin( folie de caise uscate)
- 1 litru de apa fierbinte
- 6-8 linguri de zahar tos
- 2 linguri amidon
- 2 linguri de stafide
- nuci, fistic,migdale, seminte de pin( snobar) ,cirese confiate pentru decor
Mod de preparare
Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore.
Stafidele se spala si se lasa la inmuiat in apa calduta.
Dupa 2 ore se scurge apa de pe bucatile de folie de caise ; bucatile inmuiate se pun in blender si se adauga din apa in care s-au inmuiat pana la nivelul de 1 litru de la blender.
Se mixeaza bine si apoi se strecoara intr-o cratita antiaderenta si se pune la fiert la foc potrivit.
Se adauga treptat zaharul; 6-8 linguri, in functie de cat dorim budinca de dulce.
Se amesteca incontinuu , pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba.
Separat se dizolva amidonul cu putina apa rece; se dilueaza adaugand treptat fiertura de caise si se mai fierbe 5 minute sau pana incepe sa se ingroase.
La ultimele clocote se adauga stafidele.
Se pune in boluri individuale sau intr-o tava mai adanca de sticla termorezistenta.
Se orneaza dupa gust cu nuci, fistic,migdale si snobar.
Se pune la frigider.
Se consuma rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|