Hamsii pe canapea

Postat de mimmi in Aperitive / Garnituri
13 Sep 2010 | 7575 vizualizari
Hamsii pe canapea

Reteta este din revista femeia de azi.

Ingrediente

  • 100 g hamsii sau sprot
  • 10 rosii cherry
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • piper
  • 300 g faina
  • lapte
  • 1 pachet mic de drojdie
  • sare
  • ulei
  • 5 masline negre
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Punem faina intr-un castron,facem in mijloc un cuib,pe margini presaram sare si piper,si in mijloc punem drojdia dizolvata in cele 2-3 linguri de lapte caldut.Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute,acoperindu-l cu un prosop.Impartim aluatul in 3.Intindem fiecare bucata de aluat,o ungem cu oul batut si punem rosii,masline si fasii din ardeiul iute.Le bagam la cuptor,iar dupa 30 de minute,sau cand incepe sa prinda culoare aluatul se scoate tava,se pun pe fiecare bucata hamsii curatate de intestine.Se mai unge cu ou aluatul,nu hamsiile si se mai baga la cuptor cca 25-30 de minute.

Se servesc calde cu pasta de usturoi sau ketchup langa o bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamsii pe canapea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele din orez

Postat de panacris

Chiftele din orez

Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert...

Citeste continuarea

Sufleu de branza cu somon afumat si menta

Postat de simona72

Sufleu de branza cu somon afumat si menta

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, cand untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2010, 17:29
la 13.09.2010, 17:35
astea fara bere n-au farmec... la favorite, hamsiile ii plac sotului meu
la 13.09.2010, 17:35
am sosit si eu la o portie.......mmm......delicioase.............
la 13.09.2010, 17:38
Multumesc si !
la 13.09.2010, 17:53
ce relaxare acolo pe canapea.....ce cuminti stau pestisorii..... i-as papa ca mi-e drag de ei.....

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking