Home made chips / guacamole

Postat de ANCA in Aperitive / Garnituri
31 Oct 2010 | 6818 vizualizari
Home made chips / guacamole

O rontaiala crantzanoasa, cu un dip delicios si o bere alaturi, ce poate fi mai bun la un pahar de vorba cu prietenii, la un meci, sau pur si simplu... de placere?!:))) Atentie: da dependenta!!:))

Ingrediente

  • un pachet de lipii
  • ulei de masline
  • piper
  • usturoi granulat/praf
  • sare
  • boia dulce/iute

Guacamole/salsa/crema de branza

Mod de preparare

Lipiile se taie in forma de triunghiuri.

Uleiul de masline se amesteca cu boia dulce, piper, usturoi granulat/praf, putina sare, dupa gust si preferinta. Daca vreti sa fie mai picante chipsurile, puneti un strop de boia iute sau mai mult piper.

Fiecare triunghi se unge cu amestecul de mai sus, in strat subtire, folosind o pensula de bucatarie.

Se aseaza chipsurile in tava tapetata cu hartie de copt si se pun la cuptor la 180 grade, cam 7-10 minute, in partea de sus a aragazului pentru a nu se parli:))  Sunt gata cand se auresc usor si devin tari, crocante.

Aici gasiti reteta mea pentru guacamole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Home made chips / guacamole" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Postat de panacris

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...

Citeste continuarea

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Postat de merisor67

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare. Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor. Taiem sunca presata in cuburi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2010, 10:21
Prima ce bunatate
la 31.10.2010, 10:28
la 31.10.2010, 10:44
am incercat si eu o data, dar nu la cuptor. i-am pus in tigaie si n-a fost spectaculos (s-au imbibat cu ulei ).
la 31.10.2010, 11:02
la 31.10.2010, 11:06
vreau sa crantanesc si eu la ele

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking