Ingrediente
- 7 l lapte integral
- 500 ml zer (sau iaurt)
- cheag (daca folositi pastile -> 1/2 tableta dizolvata in 4 linguri de apa, daca folositi lichid -> 14-16 picaturi)
- apa
- sare
Mod de preparare
1. Punem laptele + zerul intr-un vas de inox pe foc si incalzim pana la 30 °C. 2. Oprim focul, adaugam cheagul si invartim. 3. Punem deasupra vasului un capac si il invelim cu un prosop. 4. Dupa 1 h scoatem capacul si taiem coagulul in patrate. Acoperim din nou cu capacul si prosopul si mai lasam 1 h. 5. Scoatem coagulul intr-o sita si il lasam la scurs cam 2 h, timp in care il intoarceti (cam la 40 min) 6. Taiem coagulul in felii mici pe care le punem in sita cam 30 min.
7. Infierbantati 2 l apa. 8. Puneti feliutele de branza intr-un vas si turnati apa fierbinte peste ele.
9. Invartiti branza cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine elastica.
10. Intr-un alt vas puneti apa rece si sare. 11. Formati bilute din branzica si punetile in bolul cu apa rece. Le lasati in apa 5-10 min.
12. Scoateti bilutele de branza din apa si lasati-le la scurs 5 min.
13. Impachetati si dati la frigider, lasati la maturat min 7 zile (desi recomandat este 40 zile).
14. Rezista in frigider pana la 1 - 1 1/2 luna (poate si mai mult, dar la noi se termina in cateva saptamani :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Homemade Mozzarella I" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|