Iahnie de fasole

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
27 Oct 2010 | 9677 vizualizari
Iahnie de fasole

Daca tot este post au va dai si voua tot de post nu fac discriminare,,,,ce am facut de mancare cu asta va servesc...

Ingrediente

  • 1 castronel mic fasole boabe albe
  • 1 ceapa mare
  • jumatate ardei galben
  • 1 morcov
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • gogosari in sos
  • ulei

Mod de preparare

Fasolele se spala bine in multe ape . Se pun intr-un lighean cu apa fierbinte la umflat 3-4 ore. Intr-o oala se pune pe jumatate cu apa si se pune pe foc la fiert. Cand apa incepe sa fiarba,adaugam fasolele umflate. Le lasam la foc potrivit cu un strop de sare.

Morcovul il curatam,il spalam si il taiem in doua. Ardeiul galben il spalam si il taiem in patru. Dupa ce fasolea a fiert mai bine de jumatate adaugam morcovul si ardeiul. Le lasam pana au fiert bine de tot, apoi le luam de pe foc,le scurgem si le lasam sa se racoreasca putin. Le luam si le dam prin blender sau masina de tocat carne cu tot cu morcov si ardei. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam.

intr-o tigaie punem putin ulei la incins . Adaugam si ceapa si o lasam la foc foarte mic sa se inmoaie (nu o rumeniti ci dati focul la mic si lasati acolo sa se inmoaie usor). Aceasta o turnam peste fasolea macinata. Usturoiul il curatam ,il pisam si il punem peste fasole. Condimentam cu sare si piper. Amestecam bine toate ingredientele.

Se intinde pe paine ,iar deasupra se pun felii de gogosar in sos.

mmmm...bun ...a mai trecut o zi de post...

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iahnie de fasole cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Iahnie de fasole cu afumatura

Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece. Dimineata se spala si se pune la fiert in oala minune cu vegeta si foile de dafin. Se fierbe 40 de minute pana fasolea este aproape facuta....

Citeste continuarea

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

Fasolea se tine in apa rece peste noapte. Dupa cum am spus, o pusesem la fiert in apa cu sare pentru a pregati fasole frecata. Cand am luat din ea pentru a face iahnie, era mai mult de jumatate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2010, 22:08
ce buuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
la 27.10.2010, 23:01
Foarte bun.
Da' seamana mai mult a fasole batuta. Sau nu?
la 27.10.2010, 23:31
miha, draga mea, la noi,..in moldova)), iahnia e asta, cealalta e mancare scazuta de fasole, tocanitza. si eu de cand ma stiu pe lume (si-s fro' 50 de anisori de-atunci) o stiu sub denumirea de iahnie
la 27.10.2010, 23:36
la 28.10.2010, 00:32
rosule e basole frecata,batutala noi asa se zice5f

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking