Iahnie de fasole cu boabe crude

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
17 Feb 2010 | 14959 vizualizari
Iahnie de fasole cu boabe crude

Pentru ca e post am facut aceasta mancare de post petru mine. Iahnia cu boabe crude este foarte gustoasa si nu baloneaza, eu si iarna prefer sa fac cu boabe crude congelate, mai are si avantajul ca se face foarte repede, in 20-25 minute este fiarta deja.

Ingrediente

  • 300 grame de boabe crude de fasole ( congelata am pus eu ) ,
  • un fir de telina verde,
  • o ceapa ,
  • un morcov mic,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 2 foi de dafin, boia, sare, piper,
  • o lingura de amestec de legume sau delikat de legume,
  • o lingurita de faina,
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un vas punem la incins uleiul de masline si cand este gata punem ceapa taiata marunt cu morcovul si adeiul  tocat cubulete  si lasam cateva minute la foc mic. Dupa aceea punem o ligurita de boia si adaugam fasolea boabe spalata  in prealabil si turnam peste 250 ml de apa clocotita.  Adaugam, sare, piper, putin amestecul de legume, 2 frunze de dafin si un fir intreg de telina si lasam sa fiarba la foc potrivit timp de 20-25 minute pana cand este fiarta fasolea .

 Dupa ce este fiarta mai completam cu apa daca trebuie cat sa treaca peste boabele de fasole, scoatem firul de telina si foile de dafin si turnam peste ea ligurita cu varf de faina dizolvata cu 2 linguri de apa rece. Prefer sa fac asa si sa nu pun faina in ulei incins  pentru a evita faina prajita care nu face deloc bine , ducand la cresterea colesterolului.  Se serveste fierbinte, optional puteti pune peste ea in farfurie ierburi aromate maruntite, eu am pus telina verde taiata fin de tot. Este excelenta insotita de muraturi . Va doresc pofta  buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu boabe crude" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de legume la cuptor cu orez

Postat de rocsi_1612

Mancare de legume la cuptor cu orez

Legumele congelate le lasam la decongelat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele dar cu un dispozitiv zimtat. Rosiile le dam in blender pana devin pasta....

Citeste continuarea

Zacusca de vinete, ciuperci si masline

Postat de ralu_ca

Zacusca de vinete, ciuperci si masline

Vinetele le-am copt, le-am curatat si le-am lasat sa se scurga bine..Morcovul l-am dat prin razatoarea robotului. Ceapa am curatat-o si am dat-o prin masina de tocat , la fel si vinetele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2010, 17:30
arata foarte bine mie imi place mult fasolea asta am facut si eu ieri...pt mine am mancat-o cu paine neagra si muraturi...mmmm

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking