Ingrediente
- fasole uscată albă boabe cca. 500 g,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- morcovi 1 bucată,
- păstâtnac 1/2 bucată,
- țelină rădăcină 1 felie,
- ardei kapia verde 1 bucată,
- sare iodată,
- cimbru,
- foiae de dafin,
- cârnat proaspăt afumat 1 fir, cca. 300 g,
- bulion Panacris 200 ml
Mod de preparare
Fasolea se pune la umflat în apă rece, cca. 3 ore. În criză de timp, fasolea se pune la fiert în oala subpresiune, împreună cu zarzavaturile curățate, tocate mărunt, cârnatul tăitat bucățele și cca. 3000 ml apă rece, lăsându-se la fiert cca. 60 de minute de când începe să fluiere oala. Apoi se lasă să scadă presiunea din oală, până ce se poate deschide capacul, apoi se adaugă bulionul, se asezonează cu foaia de dafin, cimbrul, sare și se mai lasă la fiert cca. 20 de minute. Se servește cu mămăligă sau pâine și murături e sezon;) Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu cârnați" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|