Iahnie de fasole cu carnati, mamaliguta si castraveciori murati

Postat de housy in Mancaruri de legume
1 Dec 2010 | 9309 vizualizari
Iahnie de fasole cu carnati, mamaliguta si castraveciori murati

Ingrediente

  • 2 borcane de 400gr cu fasole uscata
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1 lingura ulei
  • 2 carnati trandafir
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 2 linguri pasta de ardei rosu
  • 6 linguri pline malai
  • 2 cani apa
  • castraveciori murati

Mod de preparare

 

  • fasolea se clateste si se pune la fiert, timp in care se schimba 2-3 randuri de apa la ea
  • se curata si se spala morcovul, ceapa, ardeiul, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mare, dupa caz, si se pun separat la calin intr-o lingura de ulei
  • din cand in cand se mai adauga putina apa, pentru a se innabusi legumule
  • carnatiul se taie felii sau cubulete, cum doriti
  • dupa ce fasolea e fiarta, si majoritatea apei s-a evaporat, se adauga legumele calite, se pun si carnaciorii, se presara sare, piper, patrunjel si  2 linguri de pasta de ardei
  • se potriveste de gust, se mai lasa putin la foc mic, dupa care se stinge focul si se lasa acoperita oala cu capac.
  • intre timp se face o mamaliguta
  • se taie niste castraveciori murati, si se serveste calda!!

                                      Asa pranz, mai rar.........!!! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati, mamaliguta si castraveciori murati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella

Postat de diaconta

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella

Vânata am taiat-o  felii foarte subtiri pe lungime pâna aproape de coada,fara a îndeparta codiţa.Am pus sare si piper si am stropit-o cu ulei de masline. Rosia si...

Citeste continuarea

Galbiori cu sos de rosii

Postat de andaoana

Galbiori cu  sos de rosii

Galbiorii i-am spalat si i-am curatat foarte bine . I-am lasat la scurs. Intr-o tigaie antiaderanta am incins bine o lingura de ulei . Am pus galbiorii si i-am  lasat la foc mic pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2010, 13:47
asta da imi aduce aminte de mancarea bunici
la 01.12.2010, 14:08
iahnia numai cu castraveti murati mergeparerea mea 5f
la 01.12.2010, 14:56
ar fi mers si cu o varza murata, doar k nu am avut
la 01.12.2010, 15:07
asta da mancare de ziua Romaniei
la 01.12.2010, 20:10

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking