Iaurt cu diverse fructe

Postat de portiadelumina in Dulciuri
6 Feb 2014 | 3243 vizualizari
Iaurt cu diverse fructe

La prima vedere ai zice că nu e reţetă, asta dacă pui la socoteală că aproape nu găteşti nimic. Dar după regula asta nici sendvişul nu e reţetă, nici oul ochi şi poate nici banala cafea, că ceai nu prea bea multă lume. :)) Ideea este că uneori, printre slalomurile făcute printre cărnuri, simţi nevoie şi de ceva mai uşor, indiferent de oră, aşa că prezentarea mea de azi este o soluţie. Zic asta pentru că gustul acrişor al iaurtului se combină perfect cu gustul citric-dulce al portocalei, cu dulceaţa caisei confiate şi a cireşelor ce încă-şi păstrează din gustul verii. Evident, mierea vine şi întregeşte totul iar scorţişoara cu gustul ei puternic condimentat, "amomon", cum zic arabii, dă o notă de zile mari. Dar să trec şi la preparare, că de introducere v-aţi săturat. :D

Ingrediente

  • 500 ml iaurt (de preferat mai gras, e mai consistent)
  • 1/2 portocală
  • 6-7 buc caise confiate
  • 7-8 cireşe confiate ori decongelate
  • 1 lingură miere
  • un praf de scorţişoară
  • 2 napolitane

Mod de preparare

Nici nu ştiu ce să scriu la modul de pregătire, că deja am vorbit prea mult la introducere. :)) 

E simplu, se amestecă întâi iaurtul cu mierea până se omogenizează bine. Se taie feliile de portocală în cuburi ori bucăţi (după dorinţă), se adaugă caisele şi cireşele, se presară scorţişoara şi se pun într-o margine (merg şi la mijloc) napolitanele.

Uşor, gustos şi sănătos.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt cu diverse fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine

Postat de mirela0911

Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine

Blatul: Se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul la viteza maxima timp de 20-25 minute (eu am mixat 22 minute) pana isi tripleaza volumul (cat ca nu a dat afara din bolul...

Citeste continuarea

Desert rapid cu iaurt si fructe

Postat de JulyCris

Desert rapid cu iaurt si fructe

Intr-un bol amestecam iaurtul cu smanatna si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine. Daca doriti mai dulce, puteti adauga putin zahar sau indulcitor. In cupe sau in castronele,asezam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2014, 17:48
Că uitai să spun, nu e expirată reţeta, doar ce am terminat-o adineauri.
la 06.02.2014, 17:51
A fost tare bun..super aromat. Si nu spun ca sa laud pe Padre.
la 06.02.2014, 17:54
noi mancam iaurt cu miere de albine si nuci si mai ales vara punem cu geme e foarte gustos si usor de sanatos nu mai zic
la 06.02.2014, 17:55
Foarte sanatos !
la 06.02.2014, 17:55
Da, Rena, aşa este, are un gust minunat, Mulţumesc!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking