Ingrediente
- un iepure de casa
- 500 g ficat de pui
- 2 oua
- 2 felii de paine
- o ceapa
- 2 fire de usturoi verde
- o legatura patrunjel
- 6 catei de usturoi
- 100 ml vin rosu
- condimente dupa gust
- 50 ml ulei
- 5 cartofi medii
Mod de preparare
Se pune iepurasul cu o seara inainte de a fi gatit intr-un vas cu vinul si condimentele pentru a fi mai fraged cand il pregatim.
Se fierbe ficatul de pui si se sfarama cu furculita. Se caleste ceapa si usturoiul verde taiate marunt. Se pune peste ficatul maruntit, apoi se adauga cele 2 oua, patrunjelul taiat marunt, miezul de la paine umezit in apa si stors. Cu aceasta compozitie umplem iepurasul, apoi il coasem.
Il asezam intr-o tava in care am pus ulei si il introducem la cuptor circa 20 minute.
Intre timp curatam cartofii si ii taiem rondele. Scoatem iepurasul si il intoarcem, apoi punem cartofii condimentati pe langa el. Facem cateva taieturi in iepuras si punem cateii de usturoi. Acoperim tava cu folie de aluminiu si introducem la cuptor inca 30 minute la foc mediu.
Dupa expirarea timpului, desfacem folia de aluminiu si mai lasam 30 minute la cuptor sa se rumeneasca, la foc mic.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure pe pat de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|