Ingrediente
- 1kg carne de iepure(pulpe)
- 500ml vin alb
- o ceapa
- 2 foi de dafin
- 1 morcov
- o capatana usturoi
- 50ml de ulei
- cimbru
- piper
- sare
Mod de preparare
Pui la marinat iepurele pentru 24 de ore in vinul amestecat cu ceapa taiata pestisori, rondele de morcovi si foile de dafin. La 2-3 ore amesteci carnea ca sa fie marinata egal.
A doua zi o scoti si pui bucatile de carne sa se inabuse intr-o cratita in care ai pus uleiul si o ceasca de marinata, (sau daca vrei poti pune supa de legume), usturoiul pisat, piperul, sarea si cimbrul si dai la foc mic cu capac pana se inmoaie carnea. Apoi o scoti, o asezi intr-o tava si o dai la cuptor pt 10-15 minute ca sa se rumeneasca.
Servesti cu cartofi si muraturi sau o salata de sezon.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure rumen si aromat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|