Impletite cu scortisoara, de post

Postat de merisor67 in Dulciuri
20 Dec 2012 | 4401 vizualizari
Impletite cu scortisoara, de post

Sunt un fel de estonian kringel.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 ml apa
  • sare
  • Pentru uns:
  • 250 gr margarina
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluat, am frecat intr-un bol drojdia cu zaharul pana la lichefierea acestora, apoi am adaugat apa calduta si faina cat sa rezulte o maia groasa pe care am lasat-o la crescut acoperita.

Dupa ce si-a dublat volumul, am adaugat uleiul, sarea si esenta, apoi treptat faina si am framantat un aluat ca de paine.

Am lasat 30 de minute la crescut.

Intre timp am pregatit compozitia de uns: am frecat margarina cu zaharul pana a devenit spumoasa, apoi am adaugat cojile rase de lamaie si portocala si scortisoara.

Am intins aluatul pe masa de lucru, am uns cu margarina, am rulat apoi am taiat pe lungimea rulourilor , dar nu de tot, doar cat sa se vada foile unse cu margarina si am taiat bucati pe care le-am unit in forma de covrig, iar pe altele le-am taiat sub forma de melcisori.

Am asezat in tava si am copt la 180 de grade pentru 30 minute, dupa care am scos tava si am uns impletitele cu siropul caldut rezultat prin fierberea zaharului cu apa si esenta.

Am mai dat la cuptor pentru 10 minute.

Sunt bune de luat la serviciu in zilele de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletite cu scortisoara, de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti cu ciocolata

Postat de CameliaComan

Biscuiti cu ciocolata

Mixăm untul cu zahărul până se omogenizează. Adăugăm oul și mixăm până se încorporează în aluat iar apoi adăugăm laptele, smântâna lichidă pentru...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Postat de ela

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe, sa nu se macine fin. Cealalta parte raman doar rupti bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2012, 20:43
prima servita!
la 20.12.2012, 20:44
Supeeerbe impletitele tale Merisorule!
la 20.12.2012, 20:45
Bya, cu drag te servesc
la 20.12.2012, 20:46
Multumesc Ruxy!
la 20.12.2012, 20:46
Love you

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking