Impletitura cu magiun de prune

Postat de angelika in Prajituri
9 Mai 2012 | 3560 vizualizari
Impletitura cu magiun de prune

Este o prajitura cu magiun de prune, dar am denumit-o "impletirura", pt.ca deasupra se face din aluat un model ca o plasa de cosulet.

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri lapte,
  • apa sau sifon,
  • 8 linguri ulei,
  • un praf de copt stins cu lamaie,
  • un praf de sare,
  • 500 g faina(Pambac).

Mod de preparare

Aluat:

Pe o suprafata intinsa punem cam 500 g faina si facem in mijloc o gropita in care punem pe rand ingredientele. Incepem sa amestecam cu lingura incet pana ce incorporam toata faina. Lasam aluatul 15 minute la frigider, dupa care impartim in doua.

Intre cele 2 parti putem pune orice crema dulce sau dupa cum am facut eu continutul dintrun borcan cu magiun de prune amestecat cu nuci sfaramate. Pe deasupra facem din aluat un model ca o plasa de cosulet. De asemeni putem presara nuci sfaramate sau praf de cocos. Apoi la cuptor ,la foc potrivit ,cam 40 minute.

Cand e gata o lasam sa se raceasca acoperita cu un prosop si presaram zahar vanilat.

Se taie rece in forma de romburi.

POFTA INTERESANTA!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si branza

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Postat de RODIMUR

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2012, 17:29
usor de preparat si bunnnn.....!!!
la 09.05.2012, 17:45
la 09.05.2012, 21:54
bun
la 09.05.2012, 22:00
la 09.05.2012, 23:31

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking