Impletituri sarate

Postat de timea in Piine
20 Feb 2013 | 11736 vizualizari
Impletituri sarate

Impletiturile mele au la baza reteta painicilor Laugenbrot. Foarte bune impletiturile mai ales daca va place sarat :).

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • un plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 270 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • Extra:
  • 2 l apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite sare
  • + sare grunjoasa pentru presarat

Mod de preparare

Punem drojdia la dospit in putina apa calduta (luam din cei 270 ml) amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.

Cernem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete. 

Acoperim si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, aprox 40-50 min.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 4 parti egale. Fiecare parte o impartime in cate alte trei parti egale. Cu mainile unse cu ulei formam pe masa de lucru unsa cu putin ulei, cate 3 suluri pe care le impletim pe rand.

Lasam impletiturile sa dospeasca inca 15-20 minute timp in care pregatim apa in care urmeaza a fi scufundate.

Intr-un vas cu diametrul mai mare cat sa incapa impletiturile, punem 2 l de apa cu sarea si bicarbonatul. Cand incepe apa sa fiarba punem pe rand impletitele noastre si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra sare grunjoasa.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor si asezam impletiturile pe un prosop pana se racesc si se pot servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri sarate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (69)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine cu ou, unt si lapte

Postat de Pungasa_Rogue

Paine cu ou, unt si lapte

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun intr-o...

Citeste continuarea

Paine cu faina si malai

Postat de lucy2002

Paine cu faina si malai

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2013, 11:44
bune bune
la 20.02.2013, 11:47
Ce minunatie de impletituri! Super.
la 20.02.2013, 11:48
Motan , Doina multumesc
la 20.02.2013, 11:49
Foarte bune! Le-ai uns cu ou,ca sunt prea lucioase
la 20.02.2013, 11:49
mai ai si pentru mine?

Vezi toate comentariile (69)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking