Inel cu ceapa si cereale

Postat de Sylvia in Piine
29 Ian 2010 | 3344 vizualizari
Inel cu ceapa si cereale

Am vrut sa fac o paine mai deosebita si am combinat reteta de la painea cu cereale si painea cu ceapa. A iesit o paine super aromata si gustoasa , va sfatuiesc sa o incercati macar o data.

Ingrediente

  • 450 grame faina alba ( eu am pus bio), 
  • 100 grame faina neagra,
  • 200ml lapte,
  • 100 ml apa,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  •  o lingurita zahar brun ( sau miere ),
  • 3 linguri de amestec de cereale, 
  • o ceapa de marime medie data pe razatoare sau facuta cu blenderul( trebuie sa fie maruntita fin de tot) ,
  • o lingurita de sare.

Mod de preparare

Eu am facut aluatul cu maina de facut paine, am pus toate ingredientele de la inceput, mai putin cerealele care le-am pus cand era aproape gata framantat aluatul. Am lasat pe programul de framantat si dospit de 1,50 ore si apoi am modelat doua suluri lungi si subtiri.

 Le-am rasucit si le-am asezat in tava pentru copt inele, unsa in prealabil cu unt  si am mai lasat a dospeasca 30 de minute.

 Am copt painea la jumatatea cuptorului cu o tava cu apa sub ea, la 220 de grade timp de 30 de minute( timpul poate sa difere putin in functie de cuptor).

  A iesit super pufoasa si gustoasa, ceapa ii da o aroma abia simtita, foarte fina. Se pastreaza f bine si pentru a doua zi .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inel cu ceapa si cereale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Turte la tigaie

Postat de AdrianUdrea

Turte la tigaie

Se cerne faina intr-un vas Se amesteca drojdia uscata cu zaharul si se adauga peste faina. se amesteca din nou, totul. Se incalzeste laptele. Se face o adancitura la mijocul fainii si...

Citeste continuarea

Paine umpluta

Postat de AnyCostescu

Paine umpluta

Drojdia o amestecam cu zaharul, sarea si putin lapte cald si lasam sa creasca.. Restul de lapte se pune pe foc cu untul ,si se lasa pana untul s-a topit Intr-un bol punem faina(eu am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2010, 23:18
Wow, ce bine arata! si mie imi place paine cu ceapa, e tare gutoasa!
la 30.01.2010, 21:41
Exact, are o aroma subtila foarte buna

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking