Ingrediente
- 450 grame faina alba ( eu am pus bio),
- 100 grame faina neagra,
- 200ml lapte,
- 100 ml apa,
- 2 linguri ulei de masline,
- 50 grame drojdie proaspata,
- o lingurita zahar brun ( sau miere ),
- 3 linguri de amestec de cereale,
- o ceapa de marime medie data pe razatoare sau facuta cu blenderul( trebuie sa fie maruntita fin de tot) ,
- o lingurita de sare.
Mod de preparare
Eu am facut aluatul cu maina de facut paine, am pus toate ingredientele de la inceput, mai putin cerealele care le-am pus cand era aproape gata framantat aluatul. Am lasat pe programul de framantat si dospit de 1,50 ore si apoi am modelat doua suluri lungi si subtiri.
Le-am rasucit si le-am asezat in tava pentru copt inele, unsa in prealabil cu unt si am mai lasat a dospeasca 30 de minute.
Am copt painea la jumatatea cuptorului cu o tava cu apa sub ea, la 220 de grade timp de 30 de minute( timpul poate sa difere putin in functie de cuptor).
A iesit super pufoasa si gustoasa, ceapa ii da o aroma abia simtita, foarte fina. Se pastreaza f bine si pentru a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Inel cu ceapa si cereale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|