Inel cu ceapa si cereale

Postat de Sylvia in Piine
29 Ian 2010 | 3359 vizualizari
Inel cu ceapa si cereale

Am vrut sa fac o paine mai deosebita si am combinat reteta de la painea cu cereale si painea cu ceapa. A iesit o paine super aromata si gustoasa , va sfatuiesc sa o incercati macar o data.

Ingrediente

  • 450 grame faina alba ( eu am pus bio), 
  • 100 grame faina neagra,
  • 200ml lapte,
  • 100 ml apa,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  •  o lingurita zahar brun ( sau miere ),
  • 3 linguri de amestec de cereale, 
  • o ceapa de marime medie data pe razatoare sau facuta cu blenderul( trebuie sa fie maruntita fin de tot) ,
  • o lingurita de sare.

Mod de preparare

Eu am facut aluatul cu maina de facut paine, am pus toate ingredientele de la inceput, mai putin cerealele care le-am pus cand era aproape gata framantat aluatul. Am lasat pe programul de framantat si dospit de 1,50 ore si apoi am modelat doua suluri lungi si subtiri.

 Le-am rasucit si le-am asezat in tava pentru copt inele, unsa in prealabil cu unt  si am mai lasat a dospeasca 30 de minute.

 Am copt painea la jumatatea cuptorului cu o tava cu apa sub ea, la 220 de grade timp de 30 de minute( timpul poate sa difere putin in functie de cuptor).

  A iesit super pufoasa si gustoasa, ceapa ii da o aroma abia simtita, foarte fina. Se pastreaza f bine si pentru a doua zi .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inel cu ceapa si cereale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu lapte batut si parmezan

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...

Citeste continuarea

Paine cu faina neagra si susan

Postat de sufletista

Paine cu faina neagra si susan

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2010, 23:18
Wow, ce bine arata! si mie imi place paine cu ceapa, e tare gutoasa!
la 30.01.2010, 21:41
Exact, are o aroma subtila foarte buna

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking