Bilute de branza tavalite prin diverse arome

Postat de bubulina44 in Aperitive / Garnituri
21 Mar 2012 | 13415 vizualizari
Bilute de branza tavalite prin diverse arome

Pentru aceste bilute m-am inspirat putin de la Lorena, prietena unui coleg de la munca insa, bineinteles ca le-am adaptat, ca de obicei, dupa gustul si inspiratia mea :) Am refacut bilutele de cateva ori insa ultima data cu o ocazie speciala si le-am facut si mai speciale. Voi pune poze de la ambele evenimente cand le-am facut mai speciale.

Ingrediente

  • 150 gr urda
  • 150 gr branza de burduf
  • 2-3 linguri porumb
  • 2 felii subtiri sunca afumata
  • cereale integrale (ovaz, secara, grau germinat)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingurita chimen
  • patrunjel verde tocat
  • 4-5 masline negre si/sau verzi
  • boia de ardei dulce
  • seminte de mac
  • seminte de susan
  • 1 fir ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se taie legumele si sunca cubulete marunte iar separata se pregatesc pe platouri intinse cereralele integrale, boiaua, semintele de susan si de mac, patrunjelul tocat pentru a putea tavali bilutele.

Se rade urda si se pregateste branza de burduf, eu am ales sa amestesc branza si sa o impart in parti egale, sa combin o parte cu sunca, masline si ceapa verde, iar celalata parte cu porumb, ardei rosu, masline si chimen, insa daca aveti mai multe arome prin care vreti sa le tavaliti puteti sa impartiti cantitatea de branza in atatea parti cate arome aveti sau cate doriti sa fir predominante.

De asemenea, puteti pune ceva inauntru care sa se potriveasca cu nuanta aromei: de exemplu ardei rosu inauntru si tavalita prin boia, chimen inauntru si tavalita prin susan, maskline negre inauntru si tavaluta prin mac.

Se formeaza cu mana bilute de ce dimensiuni doresti (din cantitatile mentionate mie mi-au iesit in jur de 22 bilute) eu le-am facut medii :) apoi se tavalesc bilutele prin amestecurile pregatite pana se imbraca bine.  

In unele poze, apar tavalite in susan si inauntru am pus chimen, 

Se tin la frigider cateva minute apoi sunt numai bune de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de branza tavalite prin diverse arome" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete din foietaj, cu de toate

Postat de merisor67

Cosulete din foietaj, cu de toate

Intindem usor foaia de aluat, dezghetata complet si o taiem in patrate cam cat sa incapa in formele de briose. Mie mi-au iesit 12 patrate. Asezam patratele in formele de briose adunandu-le mai...

Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de Pungasa_Rogue

Taci si inghite

Se pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2012, 06:07
sunt prima ,vreauuuuuuuuuuuuuu
la 22.03.2012, 07:56
am sa le fac si eu
la 22.03.2012, 08:38
Super bilute!
la 22.03.2012, 08:56
Sunt foarte gustoase si aratoase pe platoul cu aperitive.
Va poftesc cu placere si daca le incercati si voi astept pareri
la 22.03.2012, 09:11

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking