Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine

Postat de diaconta in Dulciuri
22 Apr 2012 | 3829 vizualizari
Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine

Am avut eu ceva suspiciuni privind reţeta asta,totuşi am lasat-o aşa.A ieşit deosebit de cremoasă şi gustoasa,dar nu s-a îngheţat suficient.Mie-mi place,dar data viitoare am sa procedez altfel.

Ingrediente

  • Sucul de la 3 portocale – 150 ml
  • 100 ml sirop concentrat de grenadine
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • O lingura iaurt grasime 10%
  • Zeama de la ½ lamaie
  • Zahar vanilat
  • Capsuni

Mod de preparare

Galbenusurile la amestecam cu zaharul vanilat si cele doua linguri de zahar.Sucul de portocale il amestecam cu siropul de grenadine si zeama de lamaie.Siropul de grenadine are o culoare rosu intens si va intensifica culoarea data de sucul de portocale.Incalzim siropul,apoi il amestecam cu galbenusurile amestecate cu zahar.

Punem amestecul la foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema groasa.Va dura 10-15 minute.

Luam de pe foc si adaugam frisca amestecata cu iaurtul.Punem iar vasul pe foc 5 minute la foc foarte mic.

Eu cred ca aici nu ar mai fi trebuit pus pe foc,dar asa era reteta.

Lasam sa se raceasca,punem intr-un vas la congelator peste noapte.Dupa cateva ore,adaugam capsuni taiati bucati.

Gustul este excelent,dar pacat ca aspectul nu este cel pe care ar trebui sa-l aiba o inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajiturele-bombonele din resturi

Postat de Constelatialeu

Prajiturele-bombonele din resturi

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu...

Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello cu indulcitor

Postat de rocsi_1612

Desert bomboane Raffaello cu indulcitor

Cerneti indulcitorul intr-un bol. In alt bol, cerneti laptele praf. Untul moale, de la temperatura camerei, il mixati impreuna cu indulcitorul. Adaugati nuca de cocos, esenta de migdale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2012, 20:43
mai aiiiiii???
la 22.04.2012, 20:43
buna buna
la 22.04.2012, 20:45
nu stiu ce nu-ti place la ea, mie mi se pare super!
la 22.04.2012, 20:48
grenadine...
la 22.04.2012, 20:50
Eu am avut niste sirop d-asta si l-am aruncat. Nu m-am gandit sa fac inghetata...

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking